Παρουσίαση πανεπιστημιακού συγγράμματος των Νίκου Δασκαλάκη και Παναγιώτη Γεωργιτσέα

Παρουσίαση πανεπιστημιακού συγγράμματος των Νίκου Δασκαλάκη και Παναγιώτη Γεωργιτσέα

Την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου έγινε από τις Εκδόσεις Προπομπός και το βιβλιοπωλείο Πατάκη παρουσίαση του βιβλίου “Fintech και Κρυπτοοικονομία» του επίκουρου καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου Νίκου Δασκαλάκη και του Καλαματιανού υποφήφιου διδάκτορος Παντείου Πανεπιστημίου, Παναγιώτη Γεωργιτσέα.

Το βιβλίο «Fintech και Κρυπτοοικονομία» αποτελεί το πρώτο βιβλίο που εκδίδεται στην Ελλάδα και αφορά στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο, ενώ έχει ήδη επιλεχθεί ως σύγγραμμα διδασκαλίας από διάφορα τμήματα Οικονομικών Σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Στο πάνελ των ομιλητών παρευρέθησαν κορυφαία στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, για το βιβλίο μίλησαν οι:

-Αριστείδης Σάμιτας, καθηγητής Χρηματοοικονομικής και αντιπρύτανης Οικονομικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

-Αθανάσιος Σάκκας, επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Σπύρος Αρσένης, επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος

-Μαρία Λεοντίου, επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης Corporate and Investment Banking της Eurobank.

Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρίνα Ψιλούτσικου, διδάσκουσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ακολούθησε μια ουσιαστική και πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το ρόλο του Fintech μέχρι σήμερα, αλλά και την καινοτομία που φέρνει η τεχνολογία Blockchain, με ερωτήσεις από το κοινό τόσο στους ομιλητές όσο και στους συγγραφείς Ν. Δασκαλάκη και Π. Γεωργιτσέα.
Π.Μπ.