Πέθανε ο Μάθιου Πέρι – Ο Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»

Πέθανε ο Μάθιου Πέρι – Ο Τσάντλερ από τα «Φιλαράκια»

Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο οποίος υποδύθηκε τον Τσάντλερ Μπινγκ στη διάσημη σειρά «Τα φιλαράκια», σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της εφημερίδας Los Angeles Times βρέθηκε πνιγμένος μέσα στο τζακούζι του σπιτιού του, στο Λος Άντζελες.

Όπως μεταδίδει το ΤΜΖ ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή ανακοπή, ενώ σύμφωνα με τις αρχές δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια, ούτε βρέθηκαν ναρκωτικά στο σπίτι του.

Γεννημένος στο Γουίλιαμσταουν της Μασαχουσέτης, από πατέρα ηθοποιό και μητέρα δημοσιογράφο, ο Πέρι μετακόμισε με την μητέρα του στην Οτάβα του Καναδά μετά το χωρισμό των γονιών του.

Μεγαλώνοντας, ακολούθησε το πάθος του για το τένις στον και όπως ο πατέρας του, ανέπτυξε κι εκείνος ενδιαφέρον για την υποκριτική όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να ζήσει μαζί του.

Ο πρώτος ρόλος του Πέρι ήταν στο «240-Robert» το 1979 κι έπειτα συμμετείχε και σε άλλες σειρές όπως τα «Charles In Charge», «Silver Spoons» και «The Tracey Ullman Show».

Ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν όταν φοιτούσε ακόμη στο γυμνάσιο, παίζοντας δίπλα στον Ρίβερ Φίνιξ στην ταινία του 1988 «A Night in the Life of Jimmy Reardon».

Το έτος πριν από την κυκλοφορία της ταινίας ο Πέριπρωταγωνίστησε στη κωμική σειρά «Second Chances» (αργότερα μετονομάστηκε «Boys Will Be Boys») που διηγείται την ιστορία ενός άνδρα που πεθαίνει και επιστρέφει στη γη για να καθοδηγήσει τον νεότερο εαυτό του.

Η αποτυχία της σειράς, ωστόσο, δεν στάθηκε εμπόδιο στον Πέρι, ο οποίος συνέχισε την πορεία του στην υποκριτική με ρόλους στα «Growing Pains», «Who’s The Boss» και «Beverly Hills, 90210».

Για να έρθει το 1994 τότε που έπαιξε για πρώτη φορά τον σαρκαστικό Τσάντλερ Μπίνγκ στα «Φιλαράκια» που τον έκανε διάσημο. Μάλιστα, ο ρόλος του χάρισε μια πρώτη υποψηφιότητα για Emmy το 2002.

enikos.gr