Πώς κέρδισε τη μάχη της Πελοποννήσου η Ν.Δ.

Πώς κέρδισε τη μάχη  της Πελοποννήσου η Ν.Δ.

“Η επικράτηση του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο υπό μια έννοια έσωσε και τα προσχήματα για τη Ν.Δ. και την κυβέρνηση στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού εάν είχε χαθεί και αυτή η Περιφέρεια, η εικόνα για το γαλάζιο χάρτη θα ήταν διαφορετική. Και παράλληλα, ανέδειξε το ρόλο του Αντώνη Σαμαρά.

Η «μάχη» της Πελοποννήσου ήταν δύσκολη, καθώς η νίκη του κ. Πτωχού απέναντι στον Πέτρο Τατούλη εξασφαλίστηκε από μια διαφορά της τάξης των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Ο νέος περιφερειάρχης ανέτρεψε μέσα σε ένα μήνα μια κατάσταση που έδειχνε ιδιαίτερα προβληματική για τον ίδιο.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η αναγνωρισιμότητά του περιοριζόταν στο 17%, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Τατούλη ξεπερνούσαν το 60%. Η εικόνα άλλαξε με μια εκστρατεία σχεδόν πόρτα-πόρτα στους πέντε νομούς της Περιφέρειας και, βεβαίως, στην κινητοποίηση όλης της Ν.Δ., πρωτίστως όμως του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε και τον κεντρικό ρόλο στην κινητοποίηση.

Εκ του αποτελέσματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην Πελοπόννησο η Ν.Δ. εμφανίστηκε με την πιο συσπειρωμένη βάση – όπερ σημαίνει ότι ο δεξιός κορμός του κόμματος «το πήρε πάνω του» – και έτσι ο έντονος κομματικός χαρακτήρας που απέκτησε η υποψηφιότητα Πτωχού εξελίχθηκε σε πλεονέκτημα”.

Για τα παραπάνω μάς ενημερώνει ο ΒΗΜΑτοδότης και δια την αντιγραφή.
Α.Π.