Ψήφισμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό από Σωματεία της Τριφυλίας

Ψήφισμα συμπαράστασης  στον παλαιστινιακό λαό από Σωματεία της Τριφυλίας

Ψήφισμα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό εξέδωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας-Παράρτημα Τριφυλίας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος ΟΓΕ), μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης που διοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή.

Όπως σημειώνουν σε αυτό: «Σήμερα 20 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης από σωματεία και συλλόγους ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και συμμετοχή της χώρας μας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για τη ζωή τους! Ο λαός της Παλαιστίνης εδώ και 75 χρόνια βιώνει την ισραηλινή βία και κατοχή με δολοφονίες αμάχων, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ, με την κάλυψη και στήριξη των Αμερικανονατοϊκών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων (οι καλύτεροι σύμμαχοι του Ισραηλινού κράτους –δολοφόνου).

Για 75 χρόνια ο λαός της Παλαιστίνης θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, ανάμεσά τους άμαχους, ηλικιωμένους και παιδιά.

Η γενική επίκληση για ειρήνη και οι “ίσες αποστάσεις” εξισώνουν το θύτη με το θύμα και δίνουν άλλοθι στη συνέχιση του αιματοκυλίσματος του παλαιστινιακού λαού.

Ζητάμε: 

•Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη

•Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και άλλων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, όπου τα περισσότερα είναι παιδιά.

•Να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στις εστίες τους με βάση την απόφαση του ΟΗΕ.

•Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση της κυβέρνησης σε ΗΠΑ και Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε συνεργασία με το Ισραήλ στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

•Να αποσυρθεί τώρα η φρεγάτα “Ψαρά” από την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

•Λύση είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του, με βάση και την -από το 2015- ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής».