Ρέματα στη Βέργα που δεν έχουν καθαριστεί ΠΟΤΕ!

Ρέματα στη Βέργα που δεν έχουν καθαριστεί ΠΟΤΕ!

…Και μετά μας φταίνε οι μεγάλες ποσότητες νερού και η κλιματική αλλαγή…

Μπορεί η Βέργα να θεωρείται μία από τις αναπτυσσόμενες και πολυτελείς περιοχές της Καλαμάτας, με τουριστικά καταλύματα να χτίζονται συνεχώς, όπως και βίλες, παρόλα αυτά η κατάσταση των ρεμάτων, που διασχίζουν κάθετα τόσο τον κεντρικό δρόμο του χωριού όσο και την Ε.Ο. Καλαμάτας – Αρεόπολης, είναι τουλάχιστον απελπιστική, αφού είναι τόσο λογγωμένα που δύσκολα μπορεί κάποιος να διακρίνει την κοίτη τους.

Να σημειωθεί, δε, ότι δεξιά και αριστερά των ρεμάτων υπάρχουν δεκάδες σπίτια, τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να πλημμυρίσουν, καθώς είναι σίγουρο ότι αν υπάρξει μεγάλη ποσότητα νερού, αυτό κάπου θα «φράξει» και θα φύγει από τα ρέματα…

Άραγε, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τι έχουν κάνει ή, καλύτερα, τι σκοπεύουν να κάνουν για αυτή την κατάσταση;

Είναι επιτακτική ανάγκη τα εν λόγω ρέματα, έστω και έπειτα από δεκαετίες, να καθαριστούν, να γίνει διαπλάτυνση όπου προβλέπεται και, τέλος, να διεξαχθεί έλεγχος στατικότητας στις γέφυρες, ειδικά σε αυτές στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Αρεόπολης.

Τα σημαντικότερα, δε, ρέματα που διασχίζουν τη Βέργα, καταλήγουν στη θάλασσα και έχουν σοβαρά προβλήματα είναι τα εξής: το ρέμα των Ηρώων, το Κατρολάγκαδο,  της Αγριλιάς, της Καλόγριας και της Πούντας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση