Στη χαλαζόπληκτη περιοχή της Τριφυλίας o πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Στη χαλαζόπληκτη περιοχή της Τριφυλίας o πρόεδρος του  ΕΛΓΑ

Τις περιοχές της Τριφυλίας που επλήγησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, την περασμένη Τρίτη 17 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, από κοινού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, οι ζημιές στην παραγωγή στις χαλαζόπληκτες περιοχές της Γαργαλιάνων και Φιλιατρών είναι ιδιαίτερα σημαντικές, σύμφωνα και με την ενημέρωση που έχει από τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας.

Ειδικότερα, από τη χαλαζόπτωση και τις βροχοπτώσεις προξενήθηκαν ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, στα θερμοκήπια και στα υπαίθρια κηπευτικά σε περιοχές της Τριφυλίας και συγκεκριμένα: α) στη Δημοτική Κοινότητα Γαργαλιάνων από έως Τσίκουζα, στην Τοπική Κοινότητα Λεύκης και στην Τοπική Κοινότητα Βάλτας και β) στη Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και στις Τοπικές Κοινότητες Εξοχικού και Χαλαζονίου.

Οι ζημιές, όπως σημειώνεται στο σχετικό σημείωμα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, ήταν μεγάλες και το ποσοστό ζημιάς στις περιοχές αυτές είναι μεγαλύτερο του 50%, ενώ δεν αφορούν μόνο στην καρπόπτωση, αλλά και στον ελαιόκαρπο που παρέμεινε στα ελαιόδεντρα.

Φώτο αρχείου