Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα ενάντια στην ισραηλινή κατοχή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ισραηλινή κατοχή – αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης  διοργανώνει την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας.

Σχετικά αναφέρεται σε ανακοίνωσή της: «Η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας (μέλος της  Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη -ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που με τη στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., συνεχίζει και κλιμακώνει την πολύχρονη επιθετικότητά του κατά του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης. Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποτελούν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα κατά του παλαιστινιακού λαού, με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά.

H τεράστια προβολή των θέσεων του Ισραήλ από τα ΜΜΕ, η προπαγάνδα και τα fake news που κυκλοφορούν  τις τελευταίες ημέρες, δίνουν την εικόνα πως το Ισραήλ είναι ένα φιλειρηνικό κράτος που δέχτηκε επίθεση από κάποιους πολεμοχαρείς που θέλουν να εισβάλλουν εκεί. Κρύβουν με επιδέξιο τρόπο την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών εδώ και δεκαετίες  από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, τις τρομοκρατικές εισβολές του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε πόλεις της Δυτικής Όχθης, που αφήνουν πίσω τους πλήθος νεκρών και τραυματιών, τις εφόδους σε σπίτια αμάχων, τους 220 Παλαιστίνιους νεκρούς πριν από τις τελευταίες συγκρούσεις, τη χρησιμοποίηση  απαγορευμένων βομβών φωσφόρου από τον ισραηλινό στρατό, τα τείχη –φράχτες, ότι 2,5 εκατομμύρια κόσμος ζει σε μια λωρίδα γης σε έκταση σαν την Άνδρο, χωρίς νερό, καύσιμα και τρόφιμα και έναν κατάλογο με φρικαλεότητες που δεν έχει τελειωμό.

Οι ισαποστάκηδες και αυτοί που μιλάνε για νόμιμη άμυνα του Ισραήλ δεν έβγαζαν άχνα τόσα χρόνια μπροστά στο έγκλημα στην Παλαιστίνη και κάθονται προσοχή στο κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. που είναι τα στηρίγματα του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ν.Δ. μαζί με το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μας μπλέκουν όλο και πιο πολύ στο παιχνίδια του ΝΑΤΟ και των Ισραηλινών. 

Στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης ισχύει η απαράδεκτη συμφωνία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που καθιστά το αεροδρόμιο διεθνές κέντρο εκπαίδευσης ΝΑΤΟϊκών πιλότων και ταυτόχρονα, “αναβαθμίζει” τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα σε πολεμικό στόχο στο ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου.

Η φρεγάτα Ψαρά είναι στη Μέση Ανατολή στo πλαίσιo του ΝΑΤΟ με πάνω από 200 άτομα πλήρωμα, μια ανάσα από την Παλαιστίνη.   

Εκφράζουμε την αμέριστή μας αλληλεγγύη στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τη χώρα του από την ξένη κατοχή! Ξέρουν ότι ο ελληνικός λαός ήταν πάντα με το μέρος της κατεχόμενης Παλαιστίνης ανεξάρτητα από την κομματική του στήριξη, γι’ αυτό και έχουν κάνει αυτό τον πρωτοφανή πόλεμο προπαγάνδας τις τελευταίες ημέρες υπέρ του Ισραήλ. 

Στεκόμαστε στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού  και δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

-Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή

-Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα Ψαρά από τη Μέση Ανατολή

-Να σταματήσει η συμφωνία με το Ισραήλ και η Νατοϊκή εκπαίδευση πιλότων στο αεροδρόμιο της Μεσσήνης.

-Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

-Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

-Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».