Συγκέντρωση και δράσεις αγάπης για τα ζώα σήμερα στην Καλαμάτα

Συγκέντρωση και δράσεις  αγάπης για τα ζώα σήμερα στην Καλαμάτα

Υπό το βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων ζώων, άγριων, οικόσιτων και παραγωγικών, που χάθηκαν στις φετινές καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές που πλήγωσαν (και) τη χώρα μας, θα γιορταστεί σήμερα Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

Στην Καλαμάτα η Ομάδα Πολιτών διοργανώνει στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου συγκέντρωση και η μαζικότητα θα καθορίσει πόσο δυνατή είναι η φωνή μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και την προστασία αυτών των πλασμάτων που αισθάνονται τον πόνο όπως εμείς, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, σας προσκαλούμε στην πρώτη συγκέντρωση αγάπης της πόλης μας που διοργανώνεται από ομάδα πολιτών με σκοπό να γιορτάσουμε τη συνύπαρξη και συμβίωση με τους φίλους μας τα ζώα, να φωνάξουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό ΟΧΙ ενάντια στην κακοποίηση και εκμετάλλευσή τους και για να τιμήσουμε τις 250.000 ψυχές που χάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας.

Εσύ θα είσαι εκεί; Θα γίνεις η φωνή τους; Λέμε ΟΧΙ στην κακοποίηση, Λέμε ΟΧΙ στην εκμετάλλευση, Λέμε ΟΧΙ στην εγκατάλειψη, Λέμε ΝΑΙ στην Αγάπη, Λέμε ΝΑΙ στο Σεβασμό,

Λέμε ΝΑΙ στην Ισότητα», αναφέρει το σχετικό κάλεσμα.

Παράλληλα, ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας χθες και σήμερα (10:00-13:00) συγκεντρώνει στον ξύλινο οικίσκο στη Νέδοντος και Μακεδονίας, φάρμακα και τροφές για τα εκατοντάδες ζώα που φροντίζουν οι εθελοντές του. Χθες το χώρο επισκέφτηκε ομάδα από το ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας, με τα μέλη του να ενισχύουν εμπράκτως την προσπάθεια, σκορπίζοντας και παίρνοντας χαρά.
Χ.Ε.