«Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος»: Πρεμιέρα απόψε για την «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά

«Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος»: Πρεμιέρα απόψε για την  «Παγίδα» του Ρομπέρ Τομά

Η παράσταση θα προβάλλεται μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

Με ανανεωμένο σχήμα ηθοποιών επιστρέφει φέτος το «Συν Ένα – Μιχάλης Τούμπουρος», για να παρουσιάσει από σήμερα και για ικανό αριθμό παραστάσεων το πιο δημοφιλές έργο του Γάλλου Ρομπέρ Τομά, την «Παγίδα». Πρόκειται για ένα αστυνομικό έργο με σκηνές μυστηρίου, το οποίο καθηλώνει το κοινό από το 1960 μέχρι και σήμερα, χάρις στη «μαεστρία» της πλοκής του Τομά.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, παρουσία ηθοποιών και συντελεστών της παράστασης, η πρόεδρος του θεατρικού σχήματος «Συν Ένα», Όλγα Θεοδώρου, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το έργο σχετίζεται με την ανθρώπινη περιέργεια, βασισμένο σε μια ιστορία μυστηρίου που εκτυλίσσεται επί σκηνής. «Ουσιαστικά πραγματεύεται την ανθρώπινη ψυχολογία σε σχέση με το μυστήριο και την ανθρώπινη περιέργεια, αφού αποτελεί ένα επίκαιρο έργο λόγω της αυξημένης εγκληματικής δραστηριότητας σήμερα», ανέφερε.

Εξήγησε δε, ότι κατά τη διάρκεια της παράστασης υπάρχει μια «αντιπαράθεση» ανάμεσα σε εντάσεις και γέλιο, ενώ το «στοίχημα» της παραγωγής είναι να παραμείνει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης της παράστασης, Πάνος Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νιώθει σκηνοθετώντας τη συγκεκριμένη παράσταση για την ομάδα «Συν Ένα», καθώς στο παρελθόν είχε συμμετάσχει σε παραστάσεις της υπό τη σκηνοθεσία του Κώστα Κατσουλίδη.

Όπως σημείωσε, είναι μεγάλη η χαρά του για τη φετινή του συνεργασία με το συγκεκριμένο θεατρικό σχήμα, ενώ ευχαρίστησε όσους δούλεψαν για το ανέβασμα της παράστασης.

Κλείνοντας, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Αρμάν Καραπετιάν, Γιούλη Χρονοπούλου και Μάρω Γιαμαρέλου εξέφρασαν τη χαρά τους για τη σημερινή πρεμιέρα, καθώς συμμετέχουν για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση του σχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη μετάφραση του έργου έχει επιμεληθεί ο Αντώνης Γαλέος, η πρωτότυπη μουσική είναι του Ανδρέα Καρασπήλιου, η μουσική επιμέλεια των Πάνου Ηλιόπουλου και Ανδρέα Καρσπήλιου, ενώ οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά και τα κοστούμια της Αγγελικής Σάμπαλη.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι ερασιτέχνες /ιδες ηθοποιοί: Μάρω Γιαμαρέλου, Δήμητρα Διακουμέα, Γιάννης Καλαντζής, Αρμάν Καραπετιάν, Λευτέρης Καρμοίρης, Αλεξάνδρα Λυμπεροπούλου, Ελπίδα Μελιγαλιώτη, Έφη Μπετιχαβά, Χαρούλα Νίκου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μιμίκα Τάσση, Λαμπρινή Τζουνίδου, Γιούλη Χρονοπούλου.

Χρ.Μ.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Πέμπτη-Παρασκευή στις 21.15, Σάββατο-Κυριακή στις 20.00

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

Προπώληση και κρατήσεις: Καθημερινά (18:00-20:00) στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου ή στα 6934009269 & 6948202516 (κρατήσεις)