Συνελήφθη 23χρονος στον αυτοκινητόδρομο με εκρηκτικά

Συνελήφθη 23χρονος στον αυτοκινητόδρομο με εκρηκτικά

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί από προχθές τις αστυνομικές Αρχές και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, καθώς στα διόδια της Νεστάνης στον αυτοκινητόδρομο συνελήφθη ένας 23χρονος για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών, ενώ κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Εκρηκτικός μηχανισμός
Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος τα ξημερώματα της Πέμπτης σε οχήματα στα διόδια της Νεστάνης, σταμάτησαν αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος και είχε κατεύθυνση προς νότια. Το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο και βρέθηκαν σε αυτό τα εξής:

-Ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, με εκρηκτική ύλη τυλιγμένη με ταινία και βραδύκαυστο φυτίλι

-Μία πλαστή πινακίδα δίκυκλης μοτοσυκλέτας 

-Δύο πλαστικά μπιτόνια με βενζίνη

-Δύο άδεια πλαστικά μπιτόνια

-Ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδι, είδη ένδυσης κ.ά.).

Κατά τη διάρκεια της σύλληψής του ο 23χρονος αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας και χτυπώντας τους αστυνομικούς, με σκοπό να ματαιώσει τη σύλληψη του και να διαφύγει, δίχως όμως να τα καταφέρει και, τελικά, οι αστυνομικοί τού πέρασαν χειροπέδες.

Και κλοπές
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, ο 23χρονος μαζί με 26χρονο αλλοδαπό είχαν διαπράξει το χρονικό διάστημα από 14 έως 17 Οκτωβρίου δύο περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών στην Αθήνα. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 23χρονου στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς του δεύτερου τμήματος της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός υπολογιστής και μία συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB).

Τέλος, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο  ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σε βάρος του νεαρού σχηματίσθηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το  Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Της Βίκυς Βετουλάκη