ΣΥΡΙΖΑ: Έντονος διάλογος Χαρίτση- Πολάκη με διαψεύσεις στη συνεδρίαση τομεαρχών

ΣΥΡΙΖΑ: Έντονος διάλογος Χαρίτση- Πολάκη με διαψεύσεις στη συνεδρίαση τομεαρχών

Για το τι έγινε στην προχθεσινή συνεδρίαση, την πρώτη,  της ΕΠΕΚΕ  τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, χθες είδε το φως της δημοσιότητας πλήθος δημοσιευμάτων.

Το καθένα είχε δύο όψεις. Στο πρώτο γίνεται λόγος για τον έντονο διάλογο Αλέξη Χαρίτση και Παύλου Πολάκη. Αφορμή ήταν η αντιπολιτευτική γραμμή του κόμματος στον τομέα της Οικονομίας, με το νέο συντονιστή των τομεαρχών (σ.σ. Π. Πολάκης) να θέτει ευθέως ζήτημα ανεπαρκούς αντιπολίτευσης, κυρίως σε ό,τι αφορά το πεδίο των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι αιχμές του Παύλου Πολάκη δεν έμειναν αναπάντητες από τον πρώην τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος απάντησε πως το θέμα είχε «σηκωθεί» με κάθε τρόπο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε στον Παύλο Πολάκη πως το κόμμα «είχε σηκώσει» το ζήτημα των υπερκερδών με κάθε τρόπο, ενώ τον κάλεσε να δει και τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Μάλιστα, αμέσως μετά τον καυγά τους, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Θεανώ Φωτίου και η Έφη Αχτσιόγλου έφυγαν από την αίθουσα.

Οι δυο τους δεν πλακώθηκαν, όπως γράφτηκε και ακούστηκε σε διάφορα «πηγαδάκια», αλλά είχαν σίγουρα έναν έντονο διάλογο.

Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, πηγές της Κουμουνδούρου έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τα δημοσιεύματα αυτά ως «επιστημονική φαντασία», τονίζοντας ότι «όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες, μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και, βεβαίως, του Αλέξη Χαρίτση».

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για την κατάσταση… διάλυσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ο λογαριασμός χρέωσης θα πρέπει να σταλεί στην πλειάδα των πρωτοκλασάτων στελεχών του, κι αυτό γιατί δημιούργησαν ένα κόμμα που διέπεται από αρχηγισμό, ο οποίος αναπαράγεται στα διαφορετικά επίπεδα και στους επιμέρους τομείς του.

Σε ένα αρχηγικό κόμμα, διαφοροποιήσεις, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις υπάρχουν – τόσο των μελών και στελεχών μεταξύ τους όσο και με τον αρχηγό. Απλώς προσλαμβάνουν κι αυτές… αρχηγικό χαρακτήρα.
Α.Π.