Βασίλης Τζαμουράνης: Αυτή την Κυριακή η δράση θα νικήσει την αδράνεια

Βασίλης Τζαμουράνης: Αυτή την Κυριακή η δράση θα νικήσει την αδράνεια

Την κεντρική προεκλογική του ομιλία πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο. Τον υποψήφιο προσφώνησε ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, πρώην υπουργός και πρόεδρος σήμερα του «Διαζώματος», Σταύρος Μπένος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν και δύο βίντεο: το ένα με αναφορά στη συμμετοχή του Β. Τζαμουράνη σε όλα τα μεγάλα έργα του Δήμου και το άλλο με το οραματικό σχέδιο του συνδυασμού για τη νέα εποχή του Δήμου Καλαμάτας.

Στη συνέχεια ο Βασίλης Τζαμουράνης αναφέρθηκε και ο ίδιος στο πρόγραμμα του συνδυασμού ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ, που βασίζεται σε 4 άξονες με συγκεκριμένα έργα και δράσεις, που σκοπό έχουν να ενοποιήσουν πραγματικά το Δήμο Καλαμάτας, φέρνοντας ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη του την επικράτεια.

Ο κ. Τζαμουράνης έκανε κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή για το χαμένο χρόνο, τις χαμηλές επιδόσεις και τις μεγάλες καθυστερήσεις στη διαχείριση μιας σειράς τομέων, λέγοντας ότι «όλα αυτά μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με πράξεις!».

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: Στο ακριβό νερό λόγω των διαρροών στο παλιό δίκτυο, ενώ το νέο δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμα. Στα ακριβά δημοτικά τέλη, τα οποία δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει – όπως είχε εισηγηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο κυκλοφοριακό και τη στάθμευση, για τα οποία κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου ότι δεν πρόσφερε καμία νέα λύση.

Στις δημόσιες συγκοινωνίες που δεν εξυπηρετούν όλες τις περιοχές, στη μη δημιουργία νέων ποδηλατόδρομων και στην αγνόηση των μέσων σταθερής τροχιάς από το λεγόμενο «κλιματικό συμβόλαιο», το οποίο χαρακτήρισε «αδιαφανές σωσίβιο φουσκωμένο με αέρα», για τη διάσωση της Δημοτικής Αρχής από την ανυπαρξία πραγματικών έργων.

Επίσης, αναφέρθηκε σε βρόμικες, απεριποίητες και κακοφωτισμένες γειτονιές της πόλης, αλλά και στα εγκαταλελειμμένα χωριά, που στερούνται βασικές υποδομές και βιώνουν ανασφάλεια.

Στις υποδομές του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, αλλά και της Εκπαίδευσης, όπου η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έπραξε τίποτα από όσα είχε εξαγγείλει, και τίποτα από όσα πρέπει να γίνουν. Στη φετινή καθίζηση του Τουρισμού και στο απόλυτο βάλτωμα όλων των πολεοδομικών υποθέσεων του Δήμου Καλαμάτας, με τεράστιο κόστος στην ανάπτυξη της πόλης και στη δημιουργία νέου πλούτου για τους δημότες.

Τέλος, αναφέρθηκε στην κοινωνική πρόνοια, στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ, αλλά και στη γενικότερη φροντίδα των ευάλωτων συνδημοτών μας, όπου επί 4 χρόνια δεν έγιναν ούτε αυτά που είχαν εξαγγελθεί.

Ο Βασίλης Τζαμουράνης χαρακτήρισε αυτή την κατάσταση «μαϊμού» κανονικότητα και δήλωσε ότι με την ΚΑΛΑΜΑΤΑ_ΜΕΤΑ η πόλη και ο Δήμος θα κατακτήσουν μια διαφορετική κανονικότητα: Πιο ισχυρή, πιο πλούσια, πιο αντάξια των αναγκών μας, της σύγχρονης εποχής, αλλά και της ιστορικής μας διαδρομής.

Τονίζοντας την ανεξαρτησία και την πολυσυλλεκτικότητα της καθαρά αυτοδιοικητικής του παράταξης, που απαρτίζεται από άφθαρτους, νέους, αλλά και έμπειρους υποψηφίους, σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους, δήλωσε περήφανος ως επικεφαλής. Και επιβεβαίωσε το κοινό τους πάθος για συνεργασία, δράση και ανιδιοτελή προσφορά.