Βραδιά αστρονομικής παρατήρησης αύριο στην Καλαμάτα

Βραδιά αστρονομικής παρατήρησης αύριο στην Καλαμάτα

Βραδιά αστρονομικής παρατήρησης με τηλεσκόπια συνδιοργανώνουν ο Αστρονομικός Όμιλος Καλαμάτας, το 5ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο αύριο Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, από τις 6.30 το απόγευμα.

Ο Άρης Μυλωνάς (πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης, χειριστής του τηλεσκοπίου Newall και ειδικός εκλαϊκευτής της Αστρονομικής Επιστήμης) θα παρουσιάσει σε μια ιδιαίτερης σπουδαιότητας ομιλία το παρατηρήσιμο Σύμπαν, ενώ στη συνέχεια μέλη του Αστρονομικού Ομίλου Καλαμάτας θα δώσουν τη δυνατότητα σε μαθητές και γονείς να παρατηρήσουν μέσω φορητών (τοποθετημένων στο προαύλιο του σχολείου) τηλεσκοπίων τους θαυμαστούς κρατήρες της Σελήνης, τον πλανήτη Δία και τους δακτυλίους του πλανήτη Κρόνου.

«Δίνεται η ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας να έλθουν σε επαφή μ’ ένα επιστημονικό κλάδο που είναι σε διαρκή εξέλιξη. Η Διαστημική Τεχνολογία και η Επιστήμη του Διαστήματος έχουν επιτύχει ασύγκριτη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Ίσως η βραδιά αυτή να αποτελέσει κίνητρο και έμπνευση για τους μαθητές μας που αναζητούν δρόμους καινοτομίας και κατάκτησης του… Αύριο» όπως σημειώνεται σχετικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Αθηνών 182-194

Ώρα Προσέλευσης 18.30

Ομιλία με τίτλο: «Το παρατηρήσιμο Σύμπαν»      19.00

Παρατήρηση με Τηλεσκόπια 20.15

Λήξη 10.30