Βραβείο στο Γυμνάσιο Θουρίας για βίντεο που αφορά στα ΑμεΑ

Βραβείο στο Γυμνάσιο Θουρίας για βίντεο που αφορά στα ΑμεΑ

Το Γυμνάσιο Θουρίας, με το video «Αγησίλαος», είναι ένα από τα πέντε μαθητικά βίντεο που βραβεύτηκαν στον 1ο Παν-Πελοποννησιακό Διαγωνισμό για την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία  

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 8 «Diversity up» της Πράξης Αγησίλαος, πραγματοποιήθηκε ο 1ος Παν -Πελοποννησιακός Διαγωνισμός σε μαθητές της Γ΄ τάξης των Γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό την ανάδειξη πέντε videos που προωθούν την άρση των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της ζωής.

Έγινε δε εκπαίδευση των διευθυντών, των καθηγητών και των μαθητών της Γ’ τάξης των Γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, για τις ανάγκες και τα εμπόδια που συναντούν τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις. Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους κατέθεσαν την ιδέα τους και στη συνέχεια διαγωνίστηκαν.

Μετά τον 1ο Παν-Πελοποννησιακό Διαγωνισμό αναδείχθηκαν 5 νικητήρια σχολεία τα videos των οποίων προβλήθηκαν στα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και σήμερα φιλοξενούνται στο κανάλι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ στο youtube και μπορεί καθένας και καθεμιά να τα δει και να τα διαδώσει.

Τα 5 νικητήρια σχολεία του 1ου Παν-Πελοποννησιακού Μαθητικού Διαγωνισμού είναι: το Γυμνάσιο Ελαφονήσου, το Γυμνάσιο Θουρίας, το ΕΕΕΕΚ Κορινθίας, το Γυμνάσιο Λυγουρίου και το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης.