Ζευγάρωσε τις νίκες της η Καλαμάτα, εύκολα 3-1 τον Γιούχτα

Ζευγάρωσε τις νίκες της η Καλαμάτα, εύκολα 3-1 τον Γιούχτα

Η Καλαμάτα και τα Χανιά είναι οι μόνες ομάδες του Νοτίου Ομίλου της Super League που έχουν δύο στις δύο νίκες, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, λες και ο ορισμός των αγώνων τους για Δευτέρα ήταν …γούρικος.

Βέβαια η Μαύρη Θύελλα δεν χρειαζόταν χθες σύμμαχο την τύχη, υποδεχόμενη στο Στάδιο της Παραλίας τον Γιούχτα Αρχανών. Απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα του Ηρακλείου (όπου αγωνίζεται και ο «δικός μας» Βαγγέλης Αλεξόπουλος, αλλά και ο πρώην («μελανόλευκος» Νάτσο Λιποράσε) είχε σαφή υπεροχή και επικράτησε εύκολα με 3-1, με τους Κρητικούς να μειώνουν στο τέλος με πέναλτι.

Τα γκολ της τοπικής μας ομάδας σημείωσαν οι Μπαράλες, Τάτος και Ακόστα (οι δύο τελευταίοι είχαν σκοράρει και στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ), ενώ για τον Γιούχτα σκόραρε ο Ροβίθης.

Το φιλμ του αγώνα
12’ από κεφαλιά πάσα του Μπαράλες μέσα στην περιοχή, ο Τάτος έστρωσε στον επερχόμενο Ακόστα, ο οποίος έκανε ένα ζυγισμένο πλασέ στη δεξιά γωνία του Πρινιωτάκη, όμως η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του δοκαριού και απομακρύνθηκε –μια μεγάλη στιγμή για την Καλαμάτα

15’ μακρινό σουτ του Τάτου, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ κοντά στο
«Γ» ο τερματοφύλακας του Γιούχτα

16’ νέο διαγώνιο δυνατό σουτ του Ραπόζο και πάλι ο Πρινιωτάκης απέκρουσε σε κόρνερ

32’ μετά από φάουλ του Κάνιας, ο Ματέους έπιασε την πρώτη κεφαλιά και από κοντά με το κεφάλι ο Μπαράλες άνοιξε το σκορ για τη Μαύρη Θύελλα

34’ μακρινό χαμηλό σουτ του Τάτου, δεν αιφνιδιάστηκε ο Πρινιωτάκης

37’ με μεγάλη αλτικότητα και δυναμισμό ο Μπαράλες κέρδισε την εναέρια μονομαχία, βγάζοντας ιδανικά κατά μέτωπο τον Ακόστα, ο οποίος όμως σούταρε άστοχα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

49’ ο Τάτος έκοψε τη μπάλα αρκετά πλάγια δεξιά στην αντίπαλη περιοχή και ο Πασάς με ένα γεμάτο σουτ …παραβίασε για δεύτερη φορά τα αντίπαλα δίχτυα

59’ ο Ακόστα με διαγώνιο σουτ μέσα στην περιοχή και 3-0

87’ ο Κίσσας με σουτ έξω από την περιοχή, ανάγκασε τον Μέντες να εκτιναχθεί και να διώξει με το ένα χέρι

89’ Ο Κωνσταντινόπουλος μάρκαρε αντικανονικά τον Γκίνη κοντά στη γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Πειραιώτης διαιτητής Πουλόπουλος, δεν δίστασε στιγμή υποδεικνύοντας το σημείο του πέναλτι. Ο Ροβίθης που ανέλαβε την εκτέλεση νίκησε τον Μέντες στην αριστερή του γωνία, μειώνοντας στο τελικό 3-1

Τον χθεσινό αγώνα παρακολούθησε ο πρόεδρος της Καλαμάτας, Γιώργος Πρασσάς, ενώ στις κερκίδες βρέθηκαν περίπου 500 φίλαθλοι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Περικλής Αμανατίδης): Μέντες, Ραπόσο, Αρίμπας, Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Άλβες (86′ Αρναρέλλης), Κάνιας (81′ Μπενίτεζ), Τάτος (73′ Κατάλντι), Ακόστα (73′ Γρίβας), Πασάς, Μπαράλες (73′ Ρόβας).

ΓΙΟΥΧΤΑΣ (Νίκος Σουργιάς): Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Φαζός, Κόλα, Μάρτσι (60′ Γκίνης), Μπουτσάκης (66′ Βρεττός), Πολυχρονης (66′ Κίσσας), Νοικοκυράκης, Μπρους (83′ Δασκαλάκης), Αλεξόπουλος (60′ Ροβίθης).

Φιλικό με Εράνη στη Μικρομάνη
Λόγω εκλογών δεν θα υπάρχει πρωτάθλημα το προσεχές Σαββατοκύριακο και η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 θα διεξαχθεί περί τις 15/10. Επόμενος αντίπαλος για την Καλαμάτα θα είναι στο αιγάλεω, απέναντι στην τοπική ομάδα. Σήμερα οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν τη Δευτέρα ή πήραν μικρό χρόνο συμμετοχής θα παίξουν φιλικό παιχνίδι στη Μικρομάνη, με αντίπαλο την Εράνη Φιλιατρών.

Νότιος Όμιλος
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Διαγόρας Ρόδου – Αιγάλεω 2-1

Παναχαϊκή – Παναθηναϊκός Β’ 0-2

Ηλιούπολη – Ιωνικός 0-3

Καλλιθέα – Ολυμπιακός B’ 3-2

Χανιά – Τηλυκράτης 3-0

Καλαμάτα – Γιούχτας 3-1

Η βαθμολογία

1. Καλαμάτα 6

2. Χανιά 6

3. Καλλιθέα 4

4. Γιούχτας 3

5. Ιωνικός 3

6. Διαγόρας Ρόδου 3

7. Παναθηναϊκός Β’ 3

8. Τηλυκράτης Λευκάδας 3

9. Παναχαϊκή 1

10. Ηλιούπολη 1

11. Αιγάλεω 0

12. Ολυμπιακός Β’ -9

Η επόμενη αγωνιστική, 15/10

Ολυμπιακός Β’-Ιωνικός

Παναθηναϊκός Β’-Καλλιθέα

Τηλυκράτης-Ηλιούπολη

Γιούχτας-Παναχαϊκή

Διαγόρας-Χανιά

Αιγάλεω-Καλαμάτα

Νέο απόκτημα ο Τζέρσον Καμπράλ
Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έρθει στην Καλαμάτα το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα της Καλαμάτας, ο Τζέρσον Καμπράλ. Η ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή, σημειώνοντας στο βιογραφικό του:

«Κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι και έχει Ολλανδικό διαβατήριο. Είναι αριστεροπόδαρος εξτρέμ και αγωνίζεται και στα δύο άκρα της επίθεσης.

Είναι 32 ετών (3-1-91) και έχει ύψος 1.77.

Από το 2015 και μετά έχει αγωνιστεί στις Βίλεμ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Μπαστιά, Λέφσκι, Πάφος και την διετία (2021-23) φόρεσε την φανέλα του Ιωνικού όπου είχε 26 συμμετοχές.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια της Μαύρης Θύελλας. Του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Σούπερ Λιγκ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Επέμβαση χιαστών για τον Τριανταφυλλάκη
Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε ακόμη ότι ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Βασίλης Τριανταφυλλάκης τραυματίστηκε σε προπόνηση της ομάδας και η διάγνωση έδειξε ότι έχει υποστεί ολική ρήξη χιαστού. Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα χειρουργηθεί στο Ιατρικό κέντρο Παλαιού Φαλήρου και η επιστροφή του στα γήπεδα αναμένεται σε περίπου έξι μήνες.

«Βασίλη καλή δύναμη και κουράγιο. Η οικογένεια της Μαύρης Θύελλας σου εύχεται περαστικά, υπομονή και όλα θα πάνε καλά για να επιστρέψεις στην ομάδα υγιέστατος» είναι οι ευχές της Καλαμάτας τις οποίες δυναμώνουν με τη σκέψη τους όλοι.