20 νίκες σε 37 αγώνες στους πάγκους της Α1 ο Παπανικολόπουλος

20 νίκες σε 37 αγώνες στους πάγκους της Α1 ο Παπανικολόπουλος

Ο Νίκος Παπανικολόπουλος συμπλήρωσε τις 20 νίκες στους πάγκους της Stoiximan Basket League σε 37 αγώνες. Ήταν όμως η πρώτη που σημείωσε επί του Λαυρίου Megabolt μετά από πέντε ήττες σε ισάριθμους αγώνες.

Η Καρδίτσα επιβλήθηκε με 84-68 του Λαυρίου, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Basket League και ο προπονητής των θεσσαλών, Νίκος Παπανικολόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

Για την επιστροφή στην έδρα τους: «Σίγουρα η επιστροφή στην έδρα μας παίζει κομβικό ρόλο στην όλη κατάσταση, αλλά δεν είναι restart. Ό,τι έζησε η ομάδα απ’ την αρχή της προετοιμασίας και την καταστροφή κι έπειτα, είναι παρακαταθήκη της και οφείλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε προς όφελός της. Δεν είναι restart, αλλά ένα σημείο χαράς η επιστροφή της έδρας μας».

Για το πώς έζησαν το πρώτο ματς στην έδρα τους για φέτος: «Ήταν μια γιορτή για ‘μας, πρώτα απ’ όλα για την πόλη, τον οργανισμό και τους παίκτες. Είναι κάτι που το περιμέναμε. Ήταν μια βοήθεια το γεγονός ότι πάντα περιμέναμε το εντός έδρας παιχνίδι για τις πολλές δύσκολες στιγμές που πέρασε η ομάδα αυτούς τούς 2.5 μήνες. Ήταν ερωτηματικό το πώς θα το χρησιμοποιήσεις και νομίζω ότι τα παιδιά το διαχειρίστηκαν πολύ σωστά. Ήταν μια μέρα πραγματικής χαράς για την ομάδα».

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της Καρδίτσας: «Υπήρξαν παιχνίδια που ήμασταν πολύ κοντά στη νίκη, σε μερικά για 35’-38’ ελέγχαμε το αγώνα. Το δυσκολότερο που είχαμε όλοι μαζί να διαχειριστούμε ήταν μη συνηθίσουν οι παίκτες σε αυτό, ότι παίζουμε καλά και σωστά, αλλά στο τέλος χάνουμε. Απέναντι στο Λαύριο η ομάδα έδειξε έτοιμη απ’ το 1ο λεπτό, πήραμε τη νίκη, την ξεχάσαμε ήδη και συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για να γίνει καλύτερη η ομάδα και να έρθουν κι άλλα αποτελέσματα».

Για τον φετινό στόχο της ομάδας του: «Σίγουρα υπάρχει το παραπάνω κίνητρο, αλλά υπάρχουν και οι αντικειμενικές δυσκολίες. Η ομάδα δεν έχει ούτε μπάτζετ, ούτε ρόστερ που μπορεί να υποστηρίξει πολύ μεγάλα πράγματα. Ξέρουμε απ’ την πρώτη μέρα που φτιάχτηκε η ομάδα ότι έτσι θα πορευτούμε, θα παλέψουμε για την παραμονή μας και ό,τι καλύτερο προκύψει. Είναι δύσκολο να δούμε κάτι άλλο αυτήν τη στιγμή, γιατί περάσαν οι αγωνιστικές και ούτως ή άλλως θα βρεθεί η ομάδα να παίζει συνεχόμενα κρίσιμα παιχνίδια». Για το παιχνίδι που ακολουθεί (02/12) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: «Θα τα πάρουμε μέρα-μέρα τα πράγματα. Αυτήν τη στιγμή έχουμε να προετοιμαστούμε για ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια έρχεται ο Ολυμπιακός. Η ομάδα πρέπει να δουλεύει και να βελτιώνεται, γιατί δεν είναι μια ομάδα με αυτοματισμούς ή 6-7 μήνες μαζί, οπότε στόχος είναι η καθημερινή βελτίωση, η γνώση της ομάδας, οι καλύτερες συνεργασίες κι όταν έρθουν τα συνεχόμενα παιχνίδια θα τα αντιμετωπίσουμε».