5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Golcuk της Τουρκίας

5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας: Εκπαιδευτική επίσκεψη σε Golcuk της Τουρκίας

Στην πόλη Golcuk της Τουρκίας θα βρεθούν από το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας οι εκπαιδευτικοί του Μαρία Γκοτοσοπούλου, Ελένη Κολαμπά, Γεωργία Μουσελίμη και Μαρία Σιψά, όπως και οι μαθητές/τριες: Ευσταθία Αναστασιάδη Amons, Σωτηρία Δημοπούλου, Μαργαρίτα Κόλλια, Αθανάσιος Ντουμάνης και Γεώργιος Παπακώτσης.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ECO “Ecological and Environmental Protection Education in a European Context”, που εστιάζεται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση γύρω από θέματα περιβαλλοντικής προστασίας.

Στόχος είναι η διεξαγωγή δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς και η επίσκεψη σε πάρκα και άλλα αξιοθέατα που σχετίζονται με την οικολογία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με ειδικούς και να πραγματοποιήσουν εργαστήρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα εμβαθύνουν στην κατανόηση της σημασίας της περιβαλλοντικής προστασίας.

Η εκδρομή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του σχολείου να προωθήσει την ευαισθητοποίηση για τα θέματα περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος.