9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Τελετή λήξης με συναυλία από τη Λόλα Τότσιου

9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου: Τελετή λήξης με συναυλία από τη Λόλα Τότσιου

Αυλαία ρίχνει αύριο το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Στις 5 Νοεμβρίου στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, η εξαιρετική σολίστ πιάνου Λόλα Τότσιου η οποία ασχολείται ιδιαίτερα με τα σύγχρονα ρεύματα της κλασσικής μουσικής και έχει διευρύνει το ρεπερτόριό της με έργα jazz, new music και ινδικά bhajans, θα προσφέρει μια συναυλία όπου θα ακουστούν έργα του Giya Kancheli, του Erik Satie, και του Θεόφιλου Λαμπριανίδη.

Για τις ερμηνείες της στο πιάνο έχουν γραφτεί πολλές εξαιρετικές κριτικές όπως π.χ αυτή του Γ. Μονεμβασίτη «Το πάθος ισορροπεί με την τρυφερότητα, ο δυναμισμός με την γαλήνη, ο αυθορμητισμός με τον διαλογισμό, η εκφραστικότητα με τον ορθολογισμό».

Η ίδια παραμένοντας στην πόλη μας στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, επιμελήθηκε και δίδαξε ένα Σεμινάριο κινηματογραφικής μουσικής επένδυσης: Ένα διαφορετικού τύπου μουσικό σεμινάριο, με στόχο την ενσωμάτωση στο φεστιβάλ 4-5 μουσικών συνόλων της Καλαμάτας. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του σεμιναρίου με τα μουσικά σύνολα που θα δημιουργηθούν, θα παρουσιαστεί στην τελετή Λήξης του Φεστιβάλ ζωντανά.