Αλ. Χαρίτσης: “Αποκαθήλωσε” τον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Αλ. Χαρίτσης: “Αποκαθήλωσε” τον ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζεται για τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Οι εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά και στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση των εννέα (9) βουλευτών του κόμματος, τρέχουν.

Ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής Μεσσηνίας, που δεν αποκλείεται να αναλάβει πρόεδρος στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, προέβη προχθές σε μια συμβολική κίνηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. “Αποκαθήλωσε” μια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ από το προφίλ του, για να τοποθετήσει στη θέση της έναν από τους εμβληματικότερους πίνακες του ζωγράφου Τζουζέπε Πελίτσα, την “Τέταρτη Τάξη”, που απεικονίζει μια μαζική διαδήλωση αγροτών.

Το επικό έργο αποτελεί αντανάκλαση των αγροτικών εξεγέρσεων εναντίον των άλλοτε ισχυρών γαιοκτημόνων που είχαν ξεσπάσει στην Ιταλία στις αρχές του 20ού αιώνα.

“Ο Κασσελάκης απαξιώνει τον ΣΥΡΙΖΑ, εμάς μας νοιάζει ο Μητσοτάκης”

Λίγο αργότερα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, υπογράμμισε: “Σήμερα (σ.σ. προχθές) είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη μέρα. Αποχωρήσαμε από ένα κόμμα στο οποίο δεν είμαστε περαστικοί ούτε χθεσινοί, το χτίσαμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι και σε προσωπικό επίπεδο μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά είναι και μια πράξη ευθύνης”.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι “καλό είναι να δούμε τη μεγάλη εικόνα: έχουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που διολισθαίνει στην απαξίωση και αυτό φαίνεται στις έρευνες κοινής γνώμης. Δεν το συζητήσαμε εμείς στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα, δεν εμφανιστήκαμε καθόλου εκεί. Συζητήσαμε στα όργανα του κόμματος τα προβλήματα από τις παλινωδίες της ηγετικής ομάδας και τις αυταρχικές συμπεριφορές για τη συγκρότηση των οργάνων του κόμματος”.

Εξήγησε ακόμη ότι «φεύγουμε για λόγους που έχουν να κάνουν και με την πολιτική και με την ιδεολογία και με τη δημοκρατία μέσα στο κόμμα. Νομίζω, δεν ταιριάζει ούτε με το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της κοινωνίας για προοδευτική διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

“Αντίπαλός μας δεν είναι το κόμμα του κ. Κασσελάκη, αλλά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Απαιτούνται ριζοσπαστικές τομές, έχουμε υπηρετήσει σε κυβερνητικές θέσεις και ξέρουμε τι απαιτείται”, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ερωτηθείς εάν εκείνος θα ηγηθεί της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, απάντησε: “Θα δούμε το ρόλο του καθενός, θα το συζητήσουμε. Το βασικό είναι να σχηματιστεί Κοινοβουλευτική Ομάδα και να παραχθεί πολιτική”.

Α.Π.