Ακαδημία βόλεϊ για παιδιά με αυτισμό ξεκινά η Καλαμάτα ‘80

Ακαδημία βόλεϊ για παιδιά με αυτισμό ξεκινά η Καλαμάτα ‘80

Η ομάδα βόλεϊ της Καλαμάτα ’80 έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με τις δομές αυτισμού που υπάρχουν στην πόλη μας, όπου διευθυντικό ρόλο έχει ο πρώην διαιτητής Α’ Εθνικής, Κώστας Σαραβελάκης. Αυτό όμως που επιχειρεί τώρα διαφέρει κατά πολύ από τις επισκέψεις που κάνουν μια-δυό φορές το χρόνο παίκτες, προπονητές και διοίκηση δίνοντας χαρά, δώρα και παιχνίδι στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ημέρας. Οι «Λύκοι» εγκαινιάζουν αυτή την Κυριακή κιόλας ακαδημία βόλεϊ για παιδιά με αυτισμό, ένα εγχείρημα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι όμως μια πρωτοβουλία που θα κάνει τεράστια ποιοτική διαφορά όχι μόνο στη ζωή αυτών των ιδιαίτερων παιδιών και στις οικογένειες, αλλά ταυτόχρονα θα «εκπαιδεύσει» την κοινωνία μας στην εξοικείωση με τον αυτισμό και στο σεβασμό της διαφορετικότητας. Η ανακοίνωση της Καλαμάτα ’80 αναφέρει:
«Με υπερηφάνεια και υπευθυνότητα από την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (και κάθε Κυριακή) ξεκινά η Καλαμάτα 80 ASD (Autism Spectrum Disorder) Volleyball Academy σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.
Μια Ακαδημία που θα δώσει στα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του Αυτισμού την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσω ενός ομαδικού αθλήματος. Η ένταξη των παιδιών με αυτισμό σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η άθληση για την υγεία τους είναι μια πρώτη συνεισφορά του προγράμματος άθλησης ASD της Ακαδημίας.
Το σημαντικότερο, όμως, κομμάτι είναι οι δυνατότητες κοινωνικοποίησης που έχουν τα παιδιά αυτά μέσα από το πρόγραμμα, καθώς στον αυτισμό η κοινωνικοποίηση αποτελεί πρόκληση και, ως εκ τούτου, η συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα ομαδικού αθλητισμού είναι εξαιρετικά επωφελής για την κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη των παιδιών.
Έχει μάλιστα αποδειχθεί και μέσω ερευνών ότι η συμμετοχή παιδιών με αυτισμό σε ένα δομημένο περιβάλλον ομαδικού αθλητισμού έχει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων και συμπεριφορών. Σας περιμένουμε!»