Αλ. Χαρίτσης: «Απαράδεκτη η απαξίωση και η αδιαφορία για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών»

Αλ. Χαρίτσης: «Απαράδεκτη η απαξίωση και η αδιαφορία  για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών»

Κοινοβουλευτική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, «για τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας που επικρατούν στην ιδιαίτερα ευαίσθητη εκπαιδευτική δομή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών.

Σύμφωνα με αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου αλλά και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς οι λιγοστές προσλήψεις στην ειδική εκπαίδευση έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλα κενά στη λειτουργία του σχολείου, το οποίο είναι τραγικά υποστελεχωμένο. Με αυτό τον τρόπο αναστέλλεται υποχρεωτικά η λειτουργία ενός τμήματος και λειτουργεί ως υπεράριθμο άλλο τμήμα, ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν υποστηρίζονται από όλες τις απαραίτητες ειδικότητες. Παράλληλα, λόγω απουσίας Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, οι μαθητές/τριες δεν υποστηρίζονται στις βασικές τους ανάγκες, όπως στη χρήση τουαλέτας, ατομικής υγιεινής, καθαριότητας, αλλαγής ρούχων, σίτισης και γενικά της αυτοεξυπηρέτησής τους.

Από το γεγονός ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο μέχρι τώρα ουδεμία απάντηση έχει δώσει, χαρακτηρίζεται επιεικώς ως ανάλγητο στην κραυγή αγωνίας των γονέων /κηδεμόνων των μαθητών/τριών του Ειδικού Σχολείου, που συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο και πλήρως ακατάλληλο, λόγω της ανεπάρκειας των υποδομών του, για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών/τριών».

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς απαντήσεις:

-Θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών;

-Θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή και τις επισκευές στις υποδομές του σχολείου, που είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των μαθητών/τριών;