Αλέξης Χαρίτσης: «Θα με ενδιέφερε να ηγηθώ της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας»

Αλέξης Χαρίτσης: «Θα με ενδιέφερε να ηγηθώ της  νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας»

Τις επόμενες μέρες οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν, ώστε να καταλήξουν στο σχήμα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τόνισε στο Mega o Αλέξης Χαρίτσης.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε όλα τα βήματα με σταθερό τρόπο, να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες που έχουμε. Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα ώστε η νέα προσπάθεια που κάνουμε να συγκροτηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης συμπληρώνοντας ότι θα τον ενδιέφερε να ηγηθεί της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας: «Θα με ενδιέφερε, όπως θα με ενδιέφερε να δω κάποιον/α άλλον/η σε αυτή τη θέση. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα και συλλογικά να προχωρήσουμε μπροστά».

«Μόνο έτσι μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων που βλέπουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο. Πρέπει να υπάρχει πολιτική έκφραση, με σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα», εξήγησε.

Όπως δήλωσε ακόμη, το όνομα που θα δοθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα θα έχει πολιτικό πρόσημο.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για μία δύσκολη και επώδυνη απόφαση, αναφερόμενος στην αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Πετραδάκι πετραδάκι τον χτίσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 20 χρόνια. Όσοι φύγαμε πήραμε μία πολύ δύσκολη και επώδυνη απόφαση. Ήταν μία απόφαση αναγκαία και επιβεβλημένη».

«Αυτό που βλέπαμε το τελευταίο διάστημα και με την εκλογή της νέας ηγεσίας, ήταν ένας εκφυλισμός του χώρου και είναι ακόμα, κι αυτό αποτυπώνεται στις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Έπρεπε να βάλουμε φραγμό σε αυτό, γιατί έχουμε μία ευθύνη. Οι διαφορές μας πλέον με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.