Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Τετάρτη και Πέμπτη

Απεργούν οι νοσοκομειακοί  γιατροί Τετάρτη και Πέμπτη

Κινητοποίηση μαζί με τους εργαζόμενους έξω από το Νοσοκομείο

Απεργούν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη οι ειδικευμένοι γιατροί του ΕΣΥ στη Μεσσηνία, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία τους. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση αύριο Τετάρτη, στις 11.00 το πρωί, στην πύλη των τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ειδικευμένοι γιατροί

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Μεσσηνίας καλεί αύριο Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διοίκησης και απόδοση γραπτού ψηφίσματος  με τα αιτήματά τους.

Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στην πύλη των τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου Καλαμάτας  μαζί με τα μέλη του Σωματείου των Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Το Σωματείο καλεί στη συγκέντρωση κάθε πολίτη του νομού, για  να διεκδικήσει μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζομένους την επιβίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την ισότιμη πρόσβαση του. 

Αιτήματα του Σωματείου είναι:

-Διπλασιασμός μισθών και αποζημίωση των εφημεριών

-Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες

-Διπλασιασμός του προσωπικού. Ταυτόχρονη προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα.  Μοναδική προϋπόθεση να είναι το πτυχίο και ο τίτλος ειδικότητας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Υγειονομικοί

Ανακοίνωση για την απεργία εξέδωσε και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (Α.Σ.Υ) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, καλώντας επίσης στην κινητοποίηση αύριο στην πύλη των τακτικών ιατρείων του Νοσοκομείου. Παράλληλα, για τους υγειονομικούς έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας την Πέμπτη, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της Καλαμάτας αντιτασσόμαστε στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία και τη ζωή μας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα κέρδη των ιδιωτικών κολοσσών. Δίνουμε καθημερινό αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας. Δε θέλουμε οι ασθενείς μας να βρίσκουν κλειστές τις πόρτες των νοσοκομείων και της ΠΦΥ, ν’ αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες που δικαιούνται. Στα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ παραμένουν οι κρίσιμες ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικής. Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε σε εξουθενωτικές συνθήκες και να ωθούμαστε σε παραίτηση».

Μεταξύ άλλων διεκδικούν:

-Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο “υγειονομικό χάρτη”

-Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.

-Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών

-Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου/14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.