Χριστούγεννα: To πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

Χριστούγεννα: To πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, παραστάσεις και εργαστήρια, μόνη της ή σε συνεργασία με άλλους φορείς

Αναλυτικά:
-Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2, θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρου για το κοινό με το έργο του Βασίλη Τζάνου Αναγνώστου «Ο κούκος Αηδόνι». Πρόκειται για μια παράσταση όπου οι ήρωες είναι πουλιά που μιλούν με ανθρώπινη λαλιά. Μια ιστορία με χιούμορ, μουσική και τραγούδια που θίγει το ζήτημα της υιοθεσίας, του διαφορετικού που συμβιώνει ανάμεσα σε ανόμοια πλάσματα και το μπούλινγκ που μπορεί να υποστεί από την κοινωνία, ενώ παράλληλα προβάλλει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, την οικογενειακή αγάπη, τη φιλία και τη δικαιοσύνη.

Συγγραφέας: Βασίλης Αναγνώστου
Μουσική – τραγούδια: Βασίλης Αναγνώστου
Διασκευή κειμένου, Κουκλοκατασκευές και σκηνικά: Λέττα Πετρουλάκη.
Τις κούκλες εμψυχώνουν οι: Φανή Αλεξανδρίδη, Φένια Εξακουστίδου, Γιώτα Κουτσοδημητροπούλου, Κατερίνα Παχτίτη.
Αφηγητής: Λέττα Πετρουλάκη.
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Ηρώ Θεοδώρου.
Τεχνική υποστήριξη: Πόπη Μαυρέα
Διάρκεια παράστασης: 35 λεπτά.
Ηλικία θεατών: 4+ ετών

-Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στις 9.15 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, παρουσιάζεται η παράσταση «Τσάντα για μαξιλάρι».
Μια υπόθεση τραγική. Μια παράσταση για την εφηβεία, που προσκαλεί σε διάλογο εφήβους και ενήλικες που κάποτε υπήρξαν έφηβοι.

Σύλληψη -Δραματουργία: Νικολέττα Δημοπούλου, Βιργινία Κεχαγιά.
Παίζουν: Έφη Μητσούλα, Άρης Πλιός, Γιώλικα Πουλοπούλου.
Την παράσταση ακολουθεί θεατροπαιδαγωγικό εργαστήρι.
Διάρκεια παράστασης 50΄, εργαστήρι 45΄.

-Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, 11.00 π.μ. -1.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, από την εικαστική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής γιορτινής κούκλας για 80 παιδιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Πλατεία των Ευχών» που πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εστίασης Καλαμάτας.

Από την επόμενη μέρα και μέχρι αρχές Ιανουαρίου θα συνεχιστούν άλλες τέσσερις εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίου και θεατρικές παραστάσεις, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.