Δ.Σ. Μεσσήνης: Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

Δ.Σ. Μεσσήνης: Επιτακτική ανάγκη δημιουργίας μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης χωρίς ιδιαίτερα θέματα και διάρκειας μόλις μερικών λεπτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημαρχείο της πόλης.

Το μόνο θέμα που ξεχώρισε και είναι επιτακτική ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή του Πεταλιδίου, αφορά στη μετατροπή του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου σε μόνιμο.

Το συγκεκριμένο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο δρα στην περιοχή από το 2013, με τις επεμβάσεις σε περιστατικά κάθε είδους ετησίως να είναι εκατοντάδες.

Όπως ειπώθηκε κατά τη συζήτηση, ανάλογη απόφαση είχε παρθεί ομόφωνα από το Σώμα και το 2019, όμως λόγω της πανδημίας δεν υπήρξε ισχυρή πίεση προς τους αρμόδιους.

Την Τετάρτη, λοιπόν, έγινε ομόφωνα επικαιροποίηση της απόφασης, με το δήμαρχο Μεσσήνης να αναφέρει ότι ήδη επισκέφθηκε μαζί με μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του, προκειμένου το αίτημα να υλοποιηθεί.

Κλείνοντας ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε στο Σώμα αισιόδοξος ότι σε λίγο καιρό το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου θα είναι μια πραγματικότητα.
Π.Μπ.