Δημήτρης Γιαννημάρας: «Οι υποσχέσεις δεν πρέπει να μένουν στα λόγια, αλλά να υλοποιούνται»

Δημήτρης Γιαννημάρας: «Οι υποσχέσεις δεν πρέπει να μένουν στα λόγια, αλλά να υλοποιούνται»

Για σειρά έργων που έχει προγραμματίσει η Δημοτική του Αρχή κάνει λόγο σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Δημήτριος Γιαννημάρας.

Όπως αναλύει: «Μία σειρά μεγάλων έργων που είχε προγραμματίσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στη Δυτική Μάνη βρίσκουν την υλοποίησή τους. Έτσι, παρά τις όποιες αμφισβητήσεις, κινδυνολογίες, λεκτικές επιθέσεις και μαχαιρώματα πίσω από την πλάτη της Δημοτικής Αρχής, αυτή βρίσκει τη δικαίωσή της, αφού:

i) Ήδη παρελήφθησαν από το Δήμο μας οι ψηφιακοί υδρομετρητές, οι φορητοί σταθμοί ελέγχου, καθώς και ο κεντρικός σταθμός ελέγχου και οσονούπω ξεκινά η τοποθέτησή τους προς αντικατάσταση των παλαιών. Έτσι ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού μελέτης 4.699.562,80 ευρώ βρίσκει την υλοποίησή του, μέσω της οποίας, πέραν της επίτευξης της χαρτογράφησης του δικτύου ύδρευσης, θα παρέχονται στο Τμήμα Ύδρευσης οι αναγκαίες πληροφορίες για την κατανάλωση κάθε υδρόμετρου, για πιθανές βλάβες, για οποιαδήποτε παράνομη παρέμβαση επί των υδρομέτρων, την ποιότητα και την ποσότητα του παρεχόμενου ύδατος κ.λπ.

ii) Τα δέκα (10) βυθιζόμενα συστήματα αποθήκευσης απορριμμάτων, προϋπολογισμού μελέτης 744.000 ευρώ, τοποθετούνται αυτές τις ημέρες στις Κοινότητες της Παραλιακής Ζώνης και θα τεθούν άμεσα σε πλήρη λειτουργία και χρήση, ώστε να εξαφανιστεί το σκουπίδι από την επιφάνεια της γης και να πάψει να υπάρχει η αποκρουστική, ανθυγιεινή και αντιτουριστική εικόνα των επιφανειακών κάδων απορριμμάτων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δημότες θα σεβαστούν αυτή την προσπάθεια και θα τοποθετούν εντός των κάδων τα σύμμεικτα απορρίμματά τους και όχι ελαιόκλαδα, μπατζουρόφυλλα και λοιπά άχρηστα αντικείμενα, όπως πολύ συχνά έχουμε δει να συμβαίνει.

iii) Μετά την ολοκλήρωση του αναγκαίου εκ του νόμου Προσυμβατικού Ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο, Κλιμάκιο Ζ, του σχεδίου σύμβασης της υπηρεσίας “Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων, με εξοικονόμηση ενέργειας στον Δήμο Δυτικής Μάνης”, προϋπολογισμού μελέτης 3.153.314,46 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, άλλο ένα μεγάλο έργο το οποίο, αφενός, θα προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες φωτισμού των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου και, αφετέρου, σημαντική εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, ξεκινά από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή Δυτικής Μάνης. Ένα έργο για το οποίο ο Δήμος, όχι μόνο δε θα σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ, αλλά, αντιθέτως, ο συμβεβλημένος για μία δωδεκαετία σύμβουλος θα λύνει πάσης φύσεως προβλήματα φωτισμού και θα παρακολουθεί το ακριβές ύψος των χρημάτων που θα εισρέουν στα ταμεία του Δήμου.

Οι υποσχέσεις δεν πρέπει να μένουν στα λόγια, αλλά πρέπει να υλοποιούνται. Δική μας αρχή και ελπίζουμε να βρει μιμητές».