Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο»

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας σχεδιάζει να επισκεφθεί η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας που εκπονεί «Αγκαλιά μ’ ένα βιβλίο, η βιβλιοθήκη πάει σχολείο», το οποίο έχει σκοπό να φέρει τις βιβλιοπαρουσιάσεις μέσα στα σχολεία και να συνδέσει τη βιβλιοθήκη με τις σχολικές κοινότητες του Νομού Μεσσηνίας και την τοπική κοινωνία.

Την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, λοιπόν, οι μικροί μαθητές θα έχουν τη χαρά να υποδεχτούν τη συγγραφέα Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη στο ισόγειο του 11ου Δημοτικού Σχολείου (Ηπείρου 16) για να τους παρουσιάσει διαδραστικά το νέο παιδικό βιβλίο της με τίτλο “Η Κρυψώνα”.

Το βιβλίο έχει θέμα την αλληλεγγύη, τη γενναιοδωρία και τη φιλαναγνωσία,  μεταδίδοντας την αγάπη για τα βιβλία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά ετών 4+, γονείς, δασκάλους και όσους, μικρούς και μεγάλους, αγαπούν τα βιβλία, ενώ η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις».

Την ίδια μέρα το πρωί, η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της σε σχολεία που έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν το παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στην Τριφυλία.