ΕΔΕ για το νερό του ΓΟΕΒ ζητούν οι καλλιεργητές στον Μπουρνιά

ΕΔΕ για το νερό του ΓΟΕΒ ζητούν  οι καλλιεργητές στον Μπουρνιά

Διαμαρτύρονται ότι υπάρχει πρόβλημα αλατότητας

Ένορκη Διοικητική Εξέταση ζητά τώρα η Ομάδα Καλλιεργητών στον Μπουρνιά Καλαμάτας για το νερό που τους παρέχει ο ΓΟΕΒ Παμίσου. Καθημερινά η ομάδα διαμαρτύρεται ότι το νερό που φτάνει στις καλλιέργειές τους έχει πρόβλημα αλατότητας. Τελευταία, μάλιστα, είχαν ζητήσει να τους αποσταλεί βίντεο με ολόκληρη τη διαδικασία του επόμενου ελέγχου που θα γίνει στο δίκτυο.

Ζητούν ΕΔΕ

Σε χθεσινή τους ανακοίνωση αναφέρουν και πάλι ότι το νερό στο αρδευτικό κανάλι του ΓΟΕΒ Παμίσου έχει πρόβλημα αλατότητας από την εισροή αλμυρού νερού από τον ποταμό Άρι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η πόρτα δεν είναι στεγανή.  «Αιτηθήκαμε προς το ΓΟΕΒ Παμίσου να αποστείλει προς εμάς και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου βίντεο με ολόκληρη τη διαδικασία του επόμενου ελέγχου τους για την καταλληλότητα του νερού, διότι προφασίστηκαν ότι το νερό είναι δήθεν καλό και όχι αλμυρό, αλλά δεν το έπραξαν.

Αιτηθήκαμε κατ’ επανάληψη την παροχή επαρκούς αρδευτικού νερού από το ΓΟΕΒ Παμίσου στο αρδευτικό του κανάλι στο Συνοικισμό Μπουρνιά Καλαμάτας μέχρι και το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου, που εκβάλλει στον ποταμό Άρι, προκειμένου να αποφεύγεται η εισροή του αλατισμένου νερού. Επίσης δεν το έπραξαν.

Αιτούμαστε τη διενέργεια ΕΔΕ για τους λόγους που δε φτάνει καθημερινά κατάλληλο νερό μέχρι και το τέλος του δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου, στο σημείο το οποίο αυτό εκβάλλει στον ποταμό Άρι, προκειμένου να μπορούμε να αρδεύσουμε τις καλλιέργειές μας, και να μας ενημερώσετε για τα αποτελέσματά της.

Επιφυλασσόμαστε για τυχόν δόλο, βαριά αμέλεια, καθώς και για παράβαση καθήκοντος του υπευθύνου του ΓΟΕΒ Παμίσου», αναφέρουν στο μήνυμά τους προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου.