Ενεργειακή αναβάθμιση Μεγάρου Χορού, έρχονται οι αγωγοί για τον Φ800

Ενεργειακή αναβάθμιση Μεγάρου Χορού, έρχονται οι αγωγοί για τον Φ800

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των ερωτήσεων-ελέγχου στο έργο της Δημοτικής Αρχής, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος προχώρησε σε σημαντικές ανακοινώσεις.

Η πρώτη είχε να κάνει με την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Πρόκειται για μια σημαντική ανακοίνωση, αφού το συγκεκριμένο κτήριο είναι από τα πλέον ενεργοβόρα, με ετήσιο κόστος λειτουργίας 300.000 ευρώ, σε τιμές, μάλιστα, προ κρίσης.

Το δεύτερο είχε να κάνει με το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης από το Πήδημα στην Καλαμάτα με την κατασκευή του νέου αγωγού Φ800.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε, ξεπεράστηκαν όλα τα εμπόδια και οι πρώτοι νέοι αγωγοί, μήκους 5 χιλιομέτρων, θα βρίσκονται στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 15 Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλοι.

Πλέον, με την παραπάνω εξέλιξη, θα ξεκινήσει η υλοποίηση του κυρίως έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

Όλοι αναγνωρίζουν την κορυφαία σημασία του έργου και τα προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετώπισε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και της εκτίναξης των τιμών διεθνώς, απόρροια της ενεργειακής κρίσης.

Όπως έχει ήδη δηλώσει ο δήμαρχος στο παρελθόν, “έχει ληφθεί απόφαση παράτασης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός πλαισίου, δίχως να υπάρξει κίνδυνος για την εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του”.
ΑΠ.