Για κατάρρευση των Παθολογικών Κλινικών ανησυχούν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καλαμάτας

Για κατάρρευση των Παθολογικών Κλινικών  ανησυχούν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Καλαμάτας

Ακόμα και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας «χτυπά» καμπανάκι για τη λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών του Ιδρύματος, συμμεριζόμενο και ενισχύοντας τις ανησυχίες των γιατρών του ΕΣΥ.

Ζητούν να ανακληθούν οι μετακινήσεις
Σε χθεσινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι οι Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας οδηγούνται σε κατάρρευση. Επίσης, αναφέρουν ότι  οι παθολόγοι του Νοσοκομείου Καλαμάτας κλήθηκαν να καλύψουν τις εφημεριακές ανάγκες του Νοσοκομείου Σπάρτης τη στιγμή που μένουν εφημεριακά ακάλυπτες ενεργές εφημερίες στις δικές τους Παθολογικές Κλινικές, αφού ο αριθμός τους υπολείπεται κατά 50% του αριθμού των οργανικών θέσεων. Ειδικότερα, στις κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας υπηρετούν 6 παθολόγοι αντί για 12 για την κάλυψη 60 εφημεριών.

«Να σημειωθεί, επίσης, ότι έχουν αναλάβει και τα covid περιστατικά και περιστατικά άλλων ειδικοτήτων (πνευμονολογικά, νευρολογικά, γαστρεντερολογικά), αφού στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα.

Η εξουθενωτική εργασία, η στέρηση ρεπό και αδειών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους παθολόγους, οι οποίοι καλούνται τώρα αναγκαστικά να καλύψουν και το Νοσοκομείο Σπάρτης,  λύσεις που δεν είναι προς όφελος του μεσσηνιακού λαού», τονίζουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Καταλήγοντας, καλούν την 6η ΥΠΕ, αλλά και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όχι μόνο να αναθεωρήσει τη μετακίνηση των παθολόγων στο Νοσοκομείο Σπάρτης, αλλά να ενισχύσει με κάθε τρόπο τις Παθολογικές Κλινικές του Νοσοκομείου Καλαμάτας, οι οποίες αποτελούν τον κορμό σε κάθε νοσοκομείο.