H E.E. “ανοίγει και πάλι το ταμείο” για το έργο της ΤΕΡΝΑ

H E.E. “ανοίγει και πάλι  το ταμείο” για το έργο της ΤΕΡΝΑ

Ολοκληρώθηκε το έργο της ομάδας Jaspers αναφορικά με την υποστήριξη του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή 10 Νοεμβρίου η ομάδα Jaspers, στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρείχε για το μεγάλο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ, απέστειλε το σημείωμα ολοκλήρωσης της υποστήριξής της.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η υποβολή στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του συνόλου του φακέλου του εν λόγω μεγάλου έργου, προκειμένου να καθοριστούν οι όροι της συγχρηματοδότησής του από την Ε.Ε.

Σχολιάζοντας σχετικά την εξέλιξη αυτή, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, εξέφρασε την εκτίμηση πως “μετά την έγκριση από την ομάδα Jaspers, αναμένεται ότι η εξέλιξη του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ και η συγχρηματοδότησή του από την Ε.Ε. θα είναι ομαλές”.

Υπενθυμίζεται ότι η Jaspers αποτελεί καρπό συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της Γερμανικής Τράπεζας Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW).

Πρόκειται για ένα μέσον παροχής τεχνικής βοήθειας στις ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν στην Ε.Ε. μεταξύ 2004 και εντεύθεν, με σκοπό να προσφέρει στα εν λόγω κράτη – μέλη την απαιτούμενη υποστήριξη για την προετοιμασία μεγάλων έργων υψηλής ποιότητας, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία.