Η ανάπλαση στην οδό Κολοκοτρώνη καθυστερεί και… αλλάζει εργολάβο

Η ανάπλαση στην οδό Κολοκοτρώνη καθυστερεί και… αλλάζει εργολάβο

Όπως φάνηκε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Στην ημερήσια διάταξη της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας τα τρία πρώτα θέματα αφορούσαν παρατάσεις έργων. Το στοιχείο… γάγγραινα για τη Δημοτική Αρχή, η οποία μπορεί να μην ευθύνεται για τη γενική εικόνα στο σύνολο των έργων, αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχει μάθει πλέον ότι στη νέα θητεία της θα πρέπει όλα να αλλάξουν βηματισμό.

Πρώτα απ’ όλα οι αντιδήμαρχοι, οι οποίοι δεν μπορούν να απαντούν σε εύλογες ερωτήσεις παρατάξεων των μειοψηφιών ότι δεν είναι επιβλέποντες μηχανικοί για να τα ξέρουν όλα. Όμως, όταν είναι εισηγητές έργων, οφείλουν να γνωρίζουν και «να μην… κρεμούν» το δήμαρχο.

Έτσι, πέρα από ορισμένες υπερβολικές αυξήσεις τιμών εργασιών στο έργο ανάπλασης στην οδό Ναυαρίνου και τα προβλήματα που υπάρχουν με την ολοκλήρωση του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, μάθαμε ότι δε θα συνεχιστεί το έργο ανάπλασης της οδού Κολοκοτρώνη στο τμήμα από την Αναγνωσταρά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, η ευθύνη για την όλη εξέλιξη επιρρίπτεται στον ανάδοχο, “που μας έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα”, όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ενώ ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι για τον ίδιο εργολάβο έχει ξεκινήσει διαδικασία να κηρυχθεί έκπτωτος από τρία άλλα έργα του Δήμου…

Το έργο έχει προϋπολογισμό μελέτης 644.000 ευρώ και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο του 2021. Προχθές το βράδυ αποφασίστηκε να δοθεί  μια ακόμη παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ από το έργο αφαιρείται η συνέχιση της ανάπλασης της Κολοκοτρώνη, στο τμήμα από την Αναγνωσταρά μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και η ολοκλήρωση της αναβάθμισης της παιδικής χαράς στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα.

Ο κ. Βασιλόπουλος, αφού σχολίασε ότι οι χρηματοδοτήσεις έχουν ολοκληρωθεί, συμπλήρωσε ότι “ο εργολάβος ζητούσε συμπληρωματική σύμβαση για να προχωρήσει από την Αναγνωσταρά στον Άγιο Νικόλαο και για την αναβάθμιση της παιδικής χαράς.

Προφανώς με χρήματα του Δήμου Καλαμάτας δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνουμε συμπληρωματική σύμβαση σε έναν εργολάβο που δεν προχωράει τα έργα. Και που στα άλλα τρία έργα είναι στη διαδικασία της έκπτωσης. Έχουμε φτάσει στο 83%, διακόψαμε τη σύμβαση, θα γίνει επικαιροποίηση της μελέτης και θα βρούμε κάποιον άλλο εργολάβο να το προχωρήσει”.

Α.Π.