Η Περιφέρεια Πελοποννήσο στην World Travel Market London 2023

Η Περιφέρεια Πελοποννήσο στην World Travel Market London 2023

Συναντήσεις με σκοπό τη διαφήμιση της περιοχής, αλλά και την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού

Στην έκθεση WTM London 2023 (World Travel Market London 2023), που έλαβε χώρα στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, μετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με μπουθ στο εθνικό περίπτερο του ΕΟΤ.

Το χώρο της Περιφέρειας, την οποία εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, συνοδευόμενη από υπηρεσιακά στελέχη, επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με την οποία η αντιπεριφερειάρχης συζήτησε σχετικά με τις προοπτικές και τους διαθέσιμους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του καταδυτικού και του αναρριχητικού τουρισμού, όπως και τη δημιουργία των σχετικών υποδομών.

Επίσης, επισκέψεις πραγματοποίησαν ο γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, τουριστικοί πράκτορες, bloggers και δημοσιογράφοι Τουρισμού, oι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις καμπάνιες προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου με θεματικές όπως τα Wine Tourism, Mani Sightseeing και Αncient Corinth archaeological sites, καθώς και εκπρόσωποι από τις ΜΚΤ Greece και GTP (Greek Travel Pages).

Εξάλλου, στο πλαίσιο του sustainability marathon που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ του Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, που μέσω της πλατφόρμας ΤΤG απευθυνόταν σε επιλεγμένο κοινό τουριστικών πρακτόρων και media, η κα Καλογεροπούλου παρουσίασε το Festival Peloponnese Food Stories (tasting sustainability in Peloponnese), το οποίο εμπεριείχε δράσεις βιωσιμότητας για zero waste food και zero kilometres σε ό,τι αφορά τα τοπικά προϊόντα και τις ενέργειες ώστε να καταλήγουν από το χωράφι κατευθείαν στους καταναλωτές.

Επιπρόσθετα, συμμετέσχε σε gala dinner για τα greek travel awards, που διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ και παρουσίασαν οι νικητές του BBC master 2019, Irini Tzotrzoglou και του Celebrity Masterchef 2016, Alexis Conran.