Καλαμάτα: Έπειτα από 118 (!) χρόνια υλοποιείται το Σχέδιο Πόλης του 1905

Καλαμάτα: Έπειτα από 118 (!) χρόνια  υλοποιείται το Σχέδιο Πόλης του 1905

Ξεκίνησε η διάνοιξη της οδού Βουλγαροκτόνου, παρέμβαση-διέξοδος στη Ναυαρίνου

Εργασίες διάνοιξης της οδού Βουλγαροκτόνου ξεκίνησαν χθες στην Καλαμάτα. Το πράσινο φως δόθηκε από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας, αφού πλέον καταβλήθηκαν οι αποζημιώσεις (που φτάνουν το 1.100.000 ευρώ) για τις ιδιοκτησίες που απαλλοτριώνονται.

Πρόκειται για διάνοιξη 200 περίπου μέτρων, που θα δώσει άμεση διέξοδο της οδού Βουλγαροκτόνου στην οδό Ναυαρίνου και την παραλιακή ζώνη.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μαζί με τους αντιδημάρχους Ανδρέα Καραγιάννη και Δημήτρη Μαστραγγελόπουλο, όπως και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Επιτέλους, από το δάνειο των 4 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ένα μέρος αυτού, το 1.100.000 ευρώ, ήρθε, δόθηκε στους ιδιοκτήτες και σήμερα ξεκινήσαμε τις διανοίξεις εδώ στη Βουλγαροκτόνου.

Η διάνοιξη είναι περίπου 200 μέτρα, και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας και στους επισκέπτες να κατεβαίνουν από την Κρήτης απευθείας και γρήγορα στην παραλιακή μας, στη Ναυαρίνου.

Στο επόμενο διάστημα, μετά την ολοκλήρωση αυτού του δρόμου, θα πάει μια νέα πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε και με άλλους δρόμους, ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ θα προετοιμάσουμε και τα δίκτυα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, τις διανοίξεις του Σχεδίου Πόλεως του 1905, 118 χρόνια μετά».

Επίσης, ο δήμαρχος τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διανοίξεις σε δρόμους που έχουν ήδη προβλεφθεί και εμπεριέχονται στην εν λόγω πρόταση (Παπανικολή, Μεγ. Αλεξάνδρου, Μεθώνης, Κορώνης κ.λπ.), και θα εγκρίνονται σταδιακά από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Τα 4 εκατομμύρια είναι εξασφαλισμένα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έχει ήδη αφαιρεθεί το 1.100.000 ευρώ για τη Βουλγαροκτόνου. Έχουμε σκοπό με τα δικά μας μέσα να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά τεχνικά έργα, για να μπορέσουν να φτάσουν περισσότερα χρήματα και να κάνουμε περισσότερες διανοίξεις» όπως σχολίασε.