Καλαμάτα: Ουσιώδη προβλήματα υποδομών ανέδειξε η χθεσινή βροχόπτωση

Καλαμάτα: Ουσιώδη προβλήματα υποδομών  ανέδειξε η χθεσινή βροχόπτωση

Μπορεί όλο και πιο έντονα να γίνεται λόγος για τα διατηρητέα κτήρια της πόλης και τα ατυχήματα που μπορεί να προκαλέσουν λόγω της ελλιπούς φροντίδας τους, παρόλα αυτά μετά τη χθεσινή βροχόπτωση αναδείχθηκε και η αδιαφορία στη συντήρηση ακόμα και λειτουργικών κτηρίων της πόλης, αγνοώντας ότι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και ορισμένες κακοτεχνίες έργων που αναδεικνύονται σε περιστάσεις όπως η χθεσινή στην πόλη, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους διερχόμενους.

Πτώση τσιμεντένιων θραυσμάτων από πολυκατοικία στο κέντρο της Καλαμάτας

Το πρώτο περιστατικό που περιγράφει ακριβώς τα παραπάνω είναι τα τσιμεντένια κομμάτια πολυκατοικίας που κατέληξαν στο πεζοδρόμιο επί της Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στη συμβολή της με την Αριστομένους. Μετά την καταγραφή της πτώσης από τη Δημοτική Αστυνομία, το συγκεκριμένο σημείο αποκλείστηκε με ταινίες, όπως συνέβη και στην οδό Ανδρέα Σκιά.

Υποχώρηση εδάφους κοντά στο Πειραματικό Γυμνάσιο

Αργότερα, άλλο περιστατικό που μαρτυρά την έλλειψη ενδιαφέροντος στη σωστή κατασκευή και συντήρηση των υποδομών, σημειώθηκε στην οδό Νικία, λίγα μέτρα μακριά από το Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας. Ειδικότερα, τμήμα της ασφάλτου υποχώρησε κατά το πέρασμα ΙΧ. Σύμφωνα με τους περίοικους, η συγκεκριμένη φθορά που ακινητοποίησε το ΙΧ, καθώς έπεσε στο «κενό», αφορά σε κακό κλείσιμο αποχέτευσης κατοικίας από πλευράς του αρμόδιου υπεργολάβου του έργου.

Στο σημείο έσπευσε η ΔΕΥΑΚ που κάλυψε το κενό, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει η τελική αποκατάσταση της φθοράς.

Χρ.Μ.