Κατευθύνσεις για τη δρομολόγηση νέων έργων σχολικής στέγης

Κατευθύνσεις για τη δρομολόγηση  νέων έργων σχολικής στέγης

Από το δήμαρχο Καλαμάτας

Τα θέματα της σχολικής στέγης απασχόλησαν -μεταξύ άλλων- υπηρεσιακή σύσκεψη εργασίας υπό το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, στην οποία συμμετείχαν ακόμα η γενική γραμματέας του Δήμου Μαρία Νταμάτη και οι διευθύντριες Προγραμματισμού, Παναγιώτα Κουράκλη, Πολεοδομίας, Σταυρούλα Αγρίου και Τεχνικών Υπηρεσιών, Χριστίνα Λυκουργιά.

Κατά τη διάρκειά της δόθηκαν κατευθύνσεις προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες και να αποσταλούν στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την προώθηση της κατασκευής ενός νέου προπονητηρίου σε σχολικό συγκρότημα, της κατασκευής ενός νέου Δημοτικού Σχολείου για να καλύψει τις ανάγκες του 5ου και του 17ου Δημοτικού Σχολείου σε χώρο που είναι χαρακτηρισμένος στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, πίσω από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ, καθώς της κατασκευής νέου Νηπιαγωγείου στην περιοχή της Ράχης.

Ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. και άμεσα αποτελέσματα ως προς τη δρομολόγηση των σημαντικών αυτών νέων έργων που αφορούν στη σχολική στέγη στο Δήμο Καλαμάτας.