«Καθαρή Εβδομάδα» και στην Καλαμάτα

«Καθαρή Εβδομάδα» και στην Καλαμάτα

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους ανθρώπους της καθαριότητας

H «Καθαρή Εβδομάδα» είναι μία πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με την στήριξη της Karcher. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, “μέσα από την ενέργεια με τίτλο «Καθαρή Εβδομάδα» στηρίζουμε εκείνους που διατηρούν την πόλη μας, το γραφείο μας, το λεωφορείο… ΚΑΘΑΡΑ, λέγοντας το δικό μας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ με τον πιο ξεχωριστό τρόπο.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η κεντρική αξία «Υπεύθυνος» πολίτης, μα πάνω από όλα άνθρωπος και μέσα από την πρωτοβουλία αυτή δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Κάθε χρόνο από το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου και για μία ολόκληρη εβδομάδα, καλούμε τους πολίτες αλλά και τους δημόσιους φορείς και τις εταιρείες να ευχαριστήσουν τους εργαζομένους της καθαριότητας (στο σπίτι, στο γραφείο, στον δρόμο) με μία σειρά ενεργειών που αφυπνίζουν και ευαισθητοποιούν. Με κύριο γνώμονα την αφύπνιση του κοινού, στρέφουμε το βλέμμα μας στους ανθρώπους που απλά προσπερνάμε, που απλά θεωρούμε δεδομένους.

Ανάμεσα στις τρεις πόλεις που έχουν επιλεγεί είναι και η Καλαμάτα. Σήμα κατατεθέν της δράσης, αποτελεί μια κίτρινη καρδιά, η οποία θα παραμείνει φωταγωγημένη και τοποθετημένη για μια εβδομάδα, στην πλατεία Βασιλέως Γεωργίου (κεντρική πλατεία) της Καλαμάτας, συμβολίζοντας την ευγνωμοσύνη και το σεβασμό σε όσους ασκούν το επάγγελμα της καθαριότητας.

Η φωταγώγηση έγινε χθες το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας έναντι του Πνευματικού Κέντρου από το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Στη φωταγώγηση συμμετείχε ο Σάββας Πούμπουρας, και ομάδα προσκόπων της πόλης.

Στο παρακάτω link μπορείτε να εκφράσετε κι εσείς τη στήριξή σας στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα πατώντας πάνω στην κίτρινη καρδιά:  https://katharievdomada.gr/”.