Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Συμμετοχή με προβολές στο 9ο αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας: Συμμετοχή με προβολές στο 9ο αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο

Στο 9ο αφιέρωμα στον Ιταλικό Κινηματογράφο cinema.it_2023 «Ο Ιταλικός Κινηματογράφος ταξιδεύει στην Ελλάδα», μια πρόταση του Πολιτιστικού Σωματείου AIAL με τη συνεργασία του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα συμμετάσχει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Να σημειωθεί πως το φεστιβάλ πραγματοποιεί τις προβολές του στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Δικτύου Ελληνο-Ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών της Ελλάδας, και παρουσιάζει φέτος αρκετές ταινίες αντιπροσωπευτικές της πιο πρόσφατης ιταλικής παραγωγής.

Το δε Κέντρο θα ξεκινήσει με την προβολή της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, με την ταινία “Notti in bianco, baci a colazione” του Francesco Mandelli (2021), στο Doc Cafe (Κουτσομητοπούλου 6, πλησίον πλατείας Όθωνος).

Πρόκειται για μια οικογενειακή κωμωδία για την πατρικό ρόλο. Ο Ματέο και η Πάολα είναι ένα νεαρό ζευγάρι με 3 κόρες, 3 σκυλιά και 2 διαφορετικές καριέρες και προσπαθούν να τα προλάβουν όλα. Από τη μια προσπαθούν να είναι κοντά στα παιδιά τους, αλλά από την άλλη έχουν φιλοδοξίες πέρα από την οικογένεια. Οι πρωταγωνιστές είναι ένα κομμάτι της ιταλικής καθημερινότητας.

Να σημειωθεί πως το Cafe ξεκινά και πάλι την καθιερωμένη μεταφεστιβαλική του λειτουργία από τις 5.00 το απόγευμα κάθε μέρα εκτός Κυριακής.