ΚΚΕ Πελοποννήσου: «Να υπάρξει μαζική καταδίκη ενάντια στη δίωξη του Νίκου Γόντικα από τον Πέτρο Τατούλη»

ΚΚΕ Πελοποννήσου: «Να υπάρξει μαζική καταδίκη ενάντια στη δίωξη  του Νίκου Γόντικα από τον Πέτρο Τατούλη»

Να υπάρξει μαζική καταδίκη ενάντια στη δίωξη του Νίκου Γόντικα από τον Πέτρο Τατούλη ζητά το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου, εξηγώντας:

«Στις 30 Νοεμβρίου 2023 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης δικάζεται ο Νίκος Γόντικας, περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο κ. Τατούλης, επικεφαλής περιφερειακής παράταξης της μειοψηφίας και πρώην περιφερειάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Η μήνυση αφορά στην κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, γιατί ο Νίκος Γόντικας αναφέρθηκε μέσα στη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ, στις 14/9/2020, στο υπαρκτό γεγονός της παγίδευσης με κατασκοπευτικό κοριό της τότε αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κας Αλειφέρη, το 2018, επί Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΠεΣυΠ είχε προηγηθεί της μήνυσης του κ. Τατούλη η αποκάλυψη από τον Νίκο Γόντικα ενός κρυφού συμφωνητικού, που υπογράφηκε μεταξύ Περιφέρειας και εργολάβου ένα μήνα πριν από τις περιφερειακές εκλογές, που έλεγε: “Με αυτό το χρονοδιάγραμμα θα πάρεις ένα εκατομμύριο που διεκδικείς από την Περιφέρεια και εσύ θα σταματήσεις τις διώξεις ενάντια στους αιρετούς”. Ουσιαστικά ο κ. Τατούλης λίγο πριν από τις περιφερειακές εκλογές του 2019 προσπαθούσε να καλύψει τα νώτα του, ενώ παράλληλα εξέθετε σε κινδύνους τους εργαζομένους της Περιφέρειας για κάθε διεκδίκηση του εργολάβου απέναντί τους.

Η παράταξη του κ. Τατούλη και ο ίδιος προσωπικά, προκειμένου να αποφύγει τη δύσκολη θέση και να απολογηθεί για αυτά τα ζητήματα, επέλεξε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, καταφεύγοντας σε δίωξη ενάντια στον πολιτικό του αντίπαλο και, μάλιστα, για ένα ζήτημα που είχε “συγκλονίσει” τότε τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο.

Όποιος νομίζει ότι με μηνύσεις και αγωγές θα βάλει εμπόδια στην πολιτική δράση του ΚΚΕ και των στελεχών του, είναι βαθιά νυχτωμένος. Σε αυτές τις συνθήκες, που οξύνονται οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί από τα “ζόρια” που περνάει η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία, με αποτέλεσμα ανοιχτές πολεμικές συγκρούσεις, κινδύνους για ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης και του λαού, ο ρόλος του ΚΚΕ είναι ακόμα πιο σημαντικός. Το ΚΚΕ και η παρέμβασή του αποτελούν το μοναδικό ουσιαστικό στήριγμα του λαού στα δύσκολα που έρχονται.

Η προσπάθεια να μπει στο γύψο η πολιτική δράση δε θα περάσει! Καλούμε σε μαζική καταδίκη της δίωξη του Νίκου Γόντικα. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι θέμα δικαστηρίων».