Κυπαρισσία: Προβλήματα και διαμαρτυρίες για τις συχνές διακοπές υδροδότησης

Κυπαρισσία: Προβλήματα και διαμαρτυρίες για τις συχνές διακοπές υδροδότησης

Σοβαρά προβλήματα σε επιχειρήσεις και οικίες προκαλούνται από τις συχνές, ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα, διακοπές υδροδότησης. Διακοπές που από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας αποδίδονται σε βλάβες αγωγών ύδρευσης, οι οποίες ωστόσο δε «δικαιολογούν» την έλλειψη νερού σε διάφορες περιοχές, αφού εκείνες δε σχετίζονται άμεσα, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι, με το σημείο της βλάβης.

«Η ΔΕΥΑΤ σας ενημερώνει ότι λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της κάτω πόλης Κυπαρισσίας (ανατολικά) σήμερα Δευτέρα 27/11/23, από τις 9.30 έως την αποκατάσταση της βλάβης», ανέφερε ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας το πρωί της Δευτέρας. Ωστόσο, από νωρίς το μεσημέρι έμεινε χωρίς νερό μεγάλο τμήμα της πόλης και οικισμών που δεν έχουν καμία σχέση με την Κάτω Πόλη. Αργά το βράδυ της Δευτέρας σε οικισμούς, όπως οι Μύλοι, ίσα που έτρεχε σε κάποιες βρύσες οικιών νερό.

Χθες το πρωί εκδόθηκε ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, στην οποίa αναγραφόταν: «Η ΔΕΥΑΤ σας ενημερώνει ότι λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης σε τμήμα της κάτω πόλης Κυπαρισσίας (ανατολικά) σήμερα Τρίτη 28/11/23 από τις 10.00 έως την αποκατάσταση της βλάβης».

Κι όμως, χωρίς νερό έμειναν κι άλλες περιοχές της πόλης και οικισμοί, όπως οι Μύλοι ξανά.

Κάτοικοι του οικισμού επικοινώνησαν με τη ΔΕΥΑΤ ενημερώνοντας για συγκεκριμένο σημείο του δικτύου που «τρέχει» νερό και προφανώς εκεί έχει προκληθεί βλάβη. Παράλληλα, διαμαρτύρονται έντονα, τονίζοντας πως από τη στιγμή που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, αυτή οφείλει να τους εξασφαλίζει το δικαίωμά τους να έχουν νερό ύδρευσης σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Του Ηλία Γιαννόπουλου