Μαύρη Θύελλα: Σκληρή δουλειά, απόδοση στο …φουλ και άνοδο «υποσχέθηκε» ο Χάβος

Μαύρη Θύελλα: Σκληρή δουλειά, απόδοση στο …φουλ και άνοδο «υποσχέθηκε» ο Χάβος

Στα γραφεία της ΠΑΕ έγινε χθες η επίσημη παρουσίαση του νέου τεχνικού της Καλαμάτας, Μάκη Χάβου και των συνεργατών του Μπάμπη Μιχαηλίδη (βοηθός) και Γιώργου Αδάμ (γυμναστής). Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο υπεύθυνος Τύπου της Μαύρης Θύελλας, Λευτέρης Σαρελάκος, ανέφερε ότι ο Μάκης (από το Ιωακείμ), Χάβος, είναι προπονητής με πλούσιες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο, Super League και σε ομάδες όπως ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Παναιτωλικός, ενώ μετέφερε ακόμη χαιρετισμό του προέδρου, Γιώργου Πρασσά.

«Έχουμε πάρει το κολάι στις παρουσιάσεις προπονητών» είπε αυτοσαρκαζόμενος ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, αναφέροντας φυσικά ότι η διοίκηση δεν θα ήθελε να έχει συνέχεια αυτές τις αντικαταστάσεις, όμως «αυτός ο οποίος έχει επιλεγεί είναι ένας προπονητής σε υψηλό επίπεδο, με μεγάλες περγαμηνές και επάνω του έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες για την πρωταγωνιστική πορεία και το στόχο που είναι ο πρωταθλητισμός και η κατάκτηση του πρωταθλήματος». Σε άλλο σημείο ο ίδιος πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στην εποχή Πρασσά, ο οποίος κάνει τα πάντα για να ανέβει η ομάδα. Ούτε φείδεται εξόδων, ούτε χαλάει χατήρι σε κάποιον προπονητή, όποιον παίκτη χρειάζεται η ομάδα προσπαθεί να τον πάρει».

Ευχαριστώντας τον πρόεδρο κ. Πρασσά και τη διοίκηση ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο κ. Χάβος, «για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και την τιμή που μου κάνανε να αναλάβω μια ιστορική ομάδα, όπως είναι η Καλαμάτα. Να πω ένα ευχαριστώ και στον κο Αμανατίδη για την προσπάθεια που έκανε στο διάστημα που ήταν στην ομάδα». Ο νέος προπονητής της Καλαμάτας εξήγησε ότι ήθελε πολύ να έρθει στην Καλαμάτα και το έκανε, όταν τελικά δεν ευοδώθηκε μια μεγάλη πρόταση που είχε από ομάδα του Ιράκ (κι ενώ είχε αρνηθεί πολλές άλλες προτάσεις από ελληνικές ομάδες).

Μεταξύ άλλων στην ομιλία του και κατόπιν σχετικών ερωτήσεων ο Μάκης Χάβος ανέφερε και τα παρακάτω:

«Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, είμαι λίγες μέρες στην ομάδα, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι σκληρή δουλειά απ’ όλους μας έτσι ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο που έχει βάλει η ομάδα και που είναι ένα όνειρο 23 χρόνων.

Πρέπει όλοι μαζί -διοίκηση, τιμ, φροντιστές, φυσιοθεραπευτές, ο κόσμος, που είναι η δύναμη της Καλαμάτας- να ενωθούμε, για να πετύχουμε το μεγάλο στόχο.

Η ομάδα έχει ποιότητα, το υλικό είναι πάρα πάρα πολύ καλό, το πιστεύω πάρα πολύ και γι’ αυτό ήρθα. Αν δεν πίστευα στο υλικό, με όλη την αγάπη και τον σεβασμό δεν θα ερχόμουνα.

Αυτό που με κάνει να πιστεύω πάρα πολύ, είναι η διοίκηση της ομάδας και ο κ. Πρασσάς που είναι πολυτέλεια για την κατηγορία, η δυναμική της ομάδος, με τον κόσμο που έχει και αν η ομάδα πάει καλά και βγει κατηγορία, σίγουρα το γήπεδο θα έχει, όπως είδαμε και με τα Χανιά 2,5-3 χιλιάδες κόσμο.

Το ποδόσφαιρο έχει πέντε φάσεις παιχνιδιού, εγώ με τους συνεργάτες μου θα προσπαθήσω να είναι η Καλαμάτα δυνατή και στις πέντε φάσεις (σ.σ. όπως τις εξήγησε: η κατοχή μπάλας και έχουμε ανάπτυξη εμείς, όταν έχει κατοχή μπάλας ο αντίπαλος, όταν κλέψουμε τη μπάλα εμείς και ανάλογα που την κλέβουμε, όταν μας κλέψουν τη μπάλα οι αντίπαλοι πώς πρέπει να συμπεριφερθούμε και οι στατικές φάσεις). Εμείς θέλουμε να παίξουμε γρήγορο επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά θέλουμε να κερδίζουμε και θέλουμε την άνοδο.

Στόχος της ομάδας είναι η άνοδος, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κάτι άλλο. Έχει 3 ομάδες ακόμη που θα διεκδικήσουν την άνοδο και θα είναι οπωσδήποτε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θα έχει και τα πλέι , όπου οι (πρωτοπόρες) ομάδες θα παίξουν μεταξύ τους και ο καλύτερος, τη μια φορά μπορεί να είναι άτυχος, τη δεύτερη θα κερδίσει. Προετοιμαζόμαστε και για τα παιχνίδια που υπάρχουν μπροστά, προετοιμαζόμαστε και για τα πλέι οφ, το μυαλό μας πρέπει και μακριά και κοντά».

-Τέλος, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νέα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το μερίδιο του στοιχήματος, τους δύο βασικούς πόρους των ομάδων της Super League 2. Υπό αυτές τις συνθήκες η λίγκα ετοιμάζεται για πιο δυναμικές διεκδικήσεις, με ανοικτό και το ενδεχόμενο της αποχής (αναμένεται συνεδρίαση του ΔΣ μέσα στη νέα εβδομάδα).


Μάκης Χάβος: Είμαστε το φαβορί και πρέπει να κερδίσουμε το σημερινό παιχνίδι
Με τον Μάκη Χάβο για πρώτη φορά στον πάγκο (στη θέση του Περικλή Αμανατίδη), η ομάδα της Καλαμάτας υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. στο Στάδιο της Παραλίας τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Η αναμέτρηση είναι για την 7η αγωνιστική της Super League 2 και ο έμπειρος Μακεδόνας τεχνικός έδωσε το σύνθημα της νίκης: «Ο Τηλυκράτης είναι μια καλή και σοβαρή ομάδα, κέρδισε και το Διαγόρα μέσα στην έδρα του, από εκεί και πέρα όμως εμείς είμαστε στην έδρα μας, εμείς είμαστε το φαβορί, με τη συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε όλοι και με τη νοοτροπία νικητή που χτίζουμε σίγουρα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι», ανέφερε για την απογευματινή αναμέτρηση, κατά τις πρώτες του δηλώσεις, ενώ ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους η ομάδα χρειάζεται όλους.

Η αποστολή της Καλαμάτας για το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη αποτελείται από 22 ποδοσφαιριστές: Γιαννίκογλου, Μέντεζ, Λαδάς, Δημόπουλος, Κωστούλας, Ραπόζο, Βαλεριάνος, Παπατόλιος, Ματέους, Τάτος, Καμπράλ, Ακόστα, Πασάς, Ρόβας, Αρναρέλλης, Γρίβας, Κατάλντι, Μπενίτες, Μοζέρ, Μπαξεβάνος, Δρούγας, Κωνσταντινόπουλος.

Τα εισιτήρια
Τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον Τηλυκράτη διατίθενται σήμερα από τα εκδοτήρια του Σταδίου, 2 ώρες πριν την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα και οι τιμές τους έχουν ως εξής:

Θύρα VVIP:30 ευρώ, Θύρα 2 VIP1/Θύρα 2 VIP1: 15 ευρώ, Θύρα 2 ΤΜΗΜΑ Α/ΤΜΗΜΑ Β/ Θύρα 4 / Θύρα 1: 10 ευρώ.

Σε κομμάτι της ΘΥΡΑΣ 1 θ θα λειτουργήσει η Οικογενειακή Κερκίδα – One Family όπου με την αγορά τους ενός εισιτηρίου των 10 ευρώ εισέρχονται στο γήπεδο γονείς και παιδιά έως 12 ετών

Νότιος Όμιλος
Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Σάββατο 11.11.2023
Ολυμπιακός Β – Διαγόρας (14:00)
Καλαμάτα – Τηλυκράτης (15:00)

Κυριακή 12.11.2023
Αιγάλεω – Γιούχτας (14:30)
Χανιά – Παναθηναϊκός Β’ (15:00)
Παναχαϊκή – Ιωνικός (15:00)
Ηλιούπολη – Καλλιθέα (15:00)

Της Χριστίνας Ελευθεράκη