ΟΑΚ Μεσσηνίας: Λήξη της αντιπυρικής περιόδου αλλά προσοχή στην καύση

ΟΑΚ Μεσσηνίας: Λήξη της αντιπυρικής περιόδου αλλά προσοχή στην καύση

Έληξε προχθές η αντιπυρική περίοδος για το έτος 2023, κατά την οποία η εθελοντική ομάδα της ΟΑΚ Μεσσηνίας κλήθηκε να συνδράμει και να επιχειρήσει σε 30 συμβάντα πυρκαγιάς σε όλο το νομό. 

Για όλη την αντιπυρική περίοδο οι εθελοντές της ΟΑΚ αφιέρωσαν  524 ώρες σε περιπολίες και συνδρομή σε πυρκαγιές.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ευχαριστούν για την υποδειγματική συνεργασία τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Μεσσηνίας (ΔΙ.Π.Υ.Ν) και το διοικητή, πύραρχο Αθανάσιο Κατσαφάδο, τη διοίκηση της Π.Υ. Καλαμάτας και το διευθυντή της, αντιπύραρχο Παναγιώτη Παπανικολάου, καθώς επίσης όλους τους υπαλλήλους των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας.

Επίσης, για την υποστήριξη το Δήμο Καλαμάτας, τα συνεργεία και  τους τεχνικούς, τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης. 

Τέλος, όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς της ΟΑΚ, καθώς «δίχως τη δική τους συμβολή δε θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην κοινωνία ευρύτερα.

Εφιστούμε την πολύ μεγάλη προσοχή σε όσους αυτή την περίοδο θα επιχειρήσουν καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας, διότι ακόμα η ξερή βλάστηση είναι  εξαιρετικά εύφλεκτη. Να γίνεται πάντα μέριμνα για τυχόν εξάπλωση της πυρκαγιάς και καμία φωτιά να μη μείνει αφύλαχτη μέχρι την τελική της κατάσβεση. Σε περίπτωση πυρκαγιάς καλούμε άμεσα στο 199».