Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο δράσεων ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο δράσεων ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Οι δράσεις, που διοργανώνει η Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, ξεκίνησαν την Τετάρτη και ολοκληρώνονται σήμερα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων Κινητό Πολυκέντρο Ανακύκλωσης βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού και λειτουργεί από τις 10.00 έως 16.40, ενώ υπάλληλοι του ΦοΔΣΑ ενημερώνουν για τη λειτουργία του και το διαγωνισμό που θα λάβει χώρα μεταξύ των μαθητών.

Στο τέλος των εκδηλώσεων θα απονεμηθούν δώρα ως έπαθλα διαγωνισμού ανακύκλωσης υλικών που δέχονται τα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης (μέταλλο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό).

Τις δράσεις που εξελίσσονται, παρακολούθησε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού και συνομίλησε με μαθητές. Σε δηλώσεις του, τόνισε πως οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων με τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που αυτή έχει, συνεχίζονται.

Επισήμανε, επίσης, ότι μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις, πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, στόχος είναι η Καλαμάτα -που την τελευταία δεκαετία έχει πετύχει να συγκεντρώνει το 50% των ανακυκλώσιμων υλικών που ανακυκλώνονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- να πάει ακόμα καλύτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καλαμάτα αναπτύσσεται, σε συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με τον ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, ένα δίκτυο επτά συνολικά Πολυκέντρων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η πιλοτική δράση ανακύκλωσης βιο-αποβλήτων με τη διανομή κάδων οικιακής κομποστοποίησης κ.λπ.