Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι εκδηλώσεις του φετινού εορτασμού της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού είχε προηγηθεί  δοξολογία στην 120 ΠΕΑ, που ήταν το επίκεντρο για τη Μεσσηνία.

Στη δοξολογία για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελο Μιχαήλ, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Θανάσης Βασιλόπουλος και Γιώργος Αθανασόπουλος αντίστοιχα, οι αντιπεριφερειάρχες Στάθης Αναστασόπουλος και Ανδρέας Τσουκαλάς καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι πριν ολοκληρωθεί η τελετή αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, που αναφερόταν στο πολύτιμο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ έγινε ειδική αναφορά στην 120 ΠΕΑ και στις αλλαγές που επιφέρει η αναβάθμισή της.

Μιλώντας, δε, για τα νέα αεροσκάφη, καθώς και υπάρχοντα που αναβαθμίζονται, εκτίμησε ότι θα συμβάλλουν ώστε «η εκπαίδευση να περάσει σε άλλη διάσταση».

Απευθυνόμενος στους άνδρες και τις γυναίκες της Πολεμικής Αεροπορίας, τους
κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, την ίδια φιλοπατρία και τον ίδιο αλτρουισμό για μία Ελλάδα ισχυρή, ανεξάρτητη, ευημερούσα.
Π.Μπ.