Ομάδα “Πάμε Βόλτα”: Γνωριμία με τις αγιογραφίες του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Καλαμάτας

Ομάδα “Πάμε Βόλτα”: Γνωριμία με τις αγιογραφίες  του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Καλαμάτας

Η Ομάδα «Πάμε βόλτα» οργανώνει διαφορετική ξενάγηση στην αγιογραφία-ζωγραφική του ναού των Ταξιαρχών στην Καλαμάτα το ερχόμενο Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί.

Ξεναγός και διαμεσολαβητής στη «συνομιλία» με την αγιογραφία-ζωγραφική του ναού θα είναι  εικαστικός Δημήτρης Ηλιόπουλος

Η αγιογράφηση του ναού έγινε επί αρχιερατείας του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Θέμελη και με την οικονομική προσφορά των πιστών, από τον αγιογράφο Δημήτριο Κεντάκα, έναν εκ των σπουδαιότερων διακόνων της λειτουργικής τέχνης της αγιογραφίας κατά τον 20ό αιώνα, πιστό δε τηρητή της εκκλησιαστικής εικονογραφικής τάξης.

Το 1989 οι καταστρεπτικοί σεισμοί «τραυμάτισαν» το ναό και κατέστρεψαν σημαντικά την τοιχοποιία του, αλλά και πάλι με την οικονομική προσφορά του πιστού λαού επισκευάστηκε και επιδιόρθωσε τις αγιογραφίες ο Δημήτρης Κεντάκας.

Το ξυλόγλυπτο τέμπλο αποτελεί αληθινό κόσμημα, τα δε ξυλόγλυπτα προσκυνητάρια, οι μεγαλοπρεπείς πολυέλεοι και η εν γένει επίπλωση δημιουργούν ιερή μεγαλοπρέπεια και θαυμασμό.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6936-518550.