Ομάδα θεάτρου “Fraction”: Αυλαία αύριο για την παράσταση «Ο Γάμος»

Ομάδα θεάτρου “Fraction”: Αυλαία αύριο για την παράσταση «Ο Γάμος»

Μέσα από τo έργο θίγονται ζητήματα όπως η πατριαρχία, η έμφυλη βία και τα στερεότυπα

Επιστρέφει επί σκηνής από αύριο η ομάδα “Fraction”, παρουσιάζοντας την τρίτη της θεατρική παραγωγή με τίτλο «Ο Γάμος» του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιώργου Ζωντανού.

Πριν από την αυριανή πρεμιέρα οι συντελεστές της παράστασης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, έκαναν λόγο για ένα έργο που δίνει το βήμα να αναδειχθούν με ρεαλισμό κακοποιητικές συμπεριφορές μιας κοινωνίας η οποία φαίνεται να αναπαράγει, αέναα, φαινόμενα που γεννώνται από την πατριαρχία και τα στερεότυπα.

Με αφορμή το γεγονός ότι η παράσταση δίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και την υποστήριξη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Φάβας, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να στηλιτεύονται φαινόμενα της κοινωνίας μέσα από θεατρικές πράξεις. Πρόσθεσε δε, ότι συμπεριφορές βίας θα πρέπει να καυτηριάζονται, προκειμένου να μετριάζονται –κατά το δυνατόν- αυτά τα ζητήματα.

Από την πλευρά της, η κα Σοφία Κατσίποδα, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, σχολίασε ότι το έργο παραμένει διαχρονικό (παρότι γράφτηκε το 1980), καθώς πραγματεύεται ζητήματα (όπως η βία σε όλες τις μορφές) τα οποία είναι, δυστυχώς, ορατά μέχρι και σήμερα. Σε τέτοιου είδους ζητήματα, άλλωστε, έρχεται να συνδράμει το Κέντρο, αφού στα χρόνια λειτουργίας του έχει σταθεί δίπλα σε περίπου 800 καταγεγραμμένες περιπτώσεις γυναικών που έχουν δεχθεί βία από το περιβάλλον τους.

Τόσο η κα Κατσίποδα όσο και ο κ. Φάβας θέλησαν να τονίσουν τη δυνατότητα υποστήριξης που παρέχεται σε κάθε γυναίκα η οποία έχει πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς. Εξήγησαν, μάλιστα, ότι η συμβουλευτική μπορεί να γίνει είτε δια ζώσης είτε τηλεφωνικά, ενώ ο κ. Φάβας δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα (και) απομακρυσμένης συμβουλευτικής (τηλεδιάσκεψη). 

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γεωργακοπούλου Ιωάννα, Αργυροπούλου Κέλλυ, Θεοδωρακάκου Μαρία, Μπελογιάννη Γωγώ, Πελεκάση Ιωάννα, Παπαδοπούλου Μαρία, Σταθόπουλος Κωνσταντίνος, Γκόνης Φώτης, Αδαμόπουλος Μάριος – Αλέξανδρος

Διευκρινίζεται ότι η παράσταση προτείνεται για κοινό άνω των 16 ετών, καθώς παρουσιάζει σκηνές βίας και υβριστικό περιεχόμενο.

Πληροφορίες

Παραστάσεις: 3 – 12 Νοεμβρίου 2023, αμφιθέατρο Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας

Καθημερινά: 21.15 – Σάββατο & Κυριακή: 20.15

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6945619663, 6976795531

Χρ.Μ.