«Όπου φύγει, φύγει» οι Μεσσήνιοι με κάθε ευκαιρία

«Όπου φύγει, φύγει» οι Μεσσήνιοι με κάθε ευκαιρία

Έχουν αρχίσει από τώρα τις κρατήσεις για ταξίδια στις γιορτές

Δεν περιμένει πλέον τις εορταστικές περιόδους για να ταξιδέψει ο κόσμος, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού τού στέρησε για αρκετό καιρό αυτή τη δυνατότητα, και έτσι με κάθε ευκαιρία οργανώνει ταξίδι εντός ή εκτός συνόρων. Η ακρίβεια, βέβαια, που μαστίζει την Ελλάδα αυτή την περίοδο περιορίζει λίγο τα πράγματα, χωρίς ωστόσο να αναστέλλει τα σχέδια των Μεσσηνίων για ταξίδια.

Μάλιστα, αρκετοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν κρατήσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ακόμα και για μεγάλα ταξίδια με προορισμό τη Νέα Υόρκη, που θεωρείται μοναδική για την περίοδο των εορτών.

Με κάθε ευκαιρία
Ο κόσμος ταξιδεύει αρκετά πια, όπως μας είπε η κα Διονυσία Κατσίρη από το ταξιδιωτικό γραφείο Katsiris Travel. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όλες οι εκδρομές του ταξιδιωτικού τους γραφείου είχαν 100% πληρότητα. «Ο κόσμος ταξιδεύει με κάθε ευκαιρία, αλλά υπάρχει ακόμα και τουρισμός στη Μεσσηνία με ξένους τουρίστες, αλλά και επισκέπτες σε συνέδρια», παρατήρησε η κα Κατσίρη.

Πλέον έχει απομακρυνθεί ο φόβος που υπήρχε με το θέμα του κορωνοϊού και πολλοί ετοιμάζονται για τις διακοπές των εορτών. Κατά την κα Κατσίρη, ήδη υπάρχει αρκετή ζήτηση για ταξίδια τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Γι’ αυτό το λόγο οργανώνονται ταξίδια για το εσωτερικό της χώρας και γίνονται κρατήσεις.

Δυναμική χρονιά το 2023
Από την πλευρά του, ο τουριστικός πράκτορας Βασίλης Τριγκιλίδας, από το γραφείο Trigilidas Travel & Holidays, επισήμανε πως το 2023 είναι μια πολύ δυναμική χρονιά για τα ταξίδια. «Μετά τον covid ο κόσμος ταξιδεύει αρκετά, γιατί στερήθηκε. Και φέτος, παρά τα προβλήματα, τα ταξίδια πάνε πολύ καλά. Ακυρώσαμε γκρουπ στη Θεσσαλία λόγω των πλημμυρών, αλλά και για το Μαρόκο εξαιτίας του σεισμού. Πήγαμε, όμως, στην Ιορδανία και ήταν υπέροχα. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς και πάλι τα ταξίδια έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας», πρόσθεσε ο κ. Τριγκιλίδας.

Οι Μεσσήνιοι επιλέγουν, κυρίως, τα ομαδικά ταξίδια, διότι είναι οικονομικότερα, ενώ θα γίνονταν πολλά περισσότερα αν δεν ήταν υψηλό το κόστος υπηρεσιών. Για παράδειγμα, ο φόρος διαμονής από το νέο έτος αυξάνεται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Για τις ημέρες των εορτών, οι κρατήσεις στο γραφείο του κ. Τριγκιλίδα έχουν ξεκινήσει, για ταξίδια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο εξωτερικό, οι προτιμήσεις του κόσμου επικεντρώνονται σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με αιχμή του δόρατος περιοχές με χιονοδρομικά κέντρα. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για ξεχωριστές εκδρομές, όπως είναι η εορταστική περίοδος στη Νέα Υόρκη.

Μια καλή επιλογή, όπως σημείωσε ακόμη ο κ. Τριγκιλίδας, που προτιμούν πολλοί, είναι να κλείνουν ταξίδια στα τέλη Νοεμβρίου, με αρχές Δεκεμβρίου, οπότε υπάρχουν πιο φθηνά πακέτα και ζεις το κλίμα των Χριστουγέννων.

Για όσους θέλουν, δε, να μείνουν εντός συνόρων, ένα ταξίδι που πολλοί προτιμούν, και ήδη έχουν γίνει αρκετές κρατήσεις, είναι προς τα τέλη Νοεμβρίου στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, ο οποίος θα ανοίξει τις πύλες του για τη φετινή εορταστική περίοδο.

Άλλα ταξίδια στην Ελλάδα που επιλέγει ο κόσμος κατά την εορταστική περίοδο είναι στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στο Καρπενήσι.

Της Βίκυς Βετουλάκη