Παρουσίαση του βιβλίου της Μαμέλχθης «μικρές τελετουργίες»

Παρουσίαση του βιβλίου της  Μαμέλχθης «μικρές τελετουργίες»

Το βιβλίο της Μαμέλχθης (Ναυσικάς Πέππα – Τριαντάρη) «μικρές τελετουργίες», που φιλοτεχνήθηκε με εικαστικά της ίδιας, θα παρουσιάσει «Το Κουκουνάρι» μαζί με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», σε μια καλλιτεχνική λογοτεχνική βραδιά το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (Βιλεαρδουίνου 1, Πλατεία Υπαπαντής).

Το βιβλίο θα συμπαρουσιάσουν η Γιούλα Σαρδέλη, η Χριστίνα Δίμιζα και η Άλκη Δίμιζα.

Η Ναυσικά Πέππα-Τριαντάρη (aka Μαμέλχθη) γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Κινείται επαγγελματικά στο χώρο του χορού ως χορεύτρια/performer, δασκάλα χορού και χορογράφος.

Απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) συνέχισε τις σπουδές της στο Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, στο τμήμα MTD (Modern Theatre Dance).

Όπως διαβάζουμε από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου): «Ανεπηρέαστη: Τέλος, είναι υπεράνθρωπη η προσπάθεια να μένεις ψύχραιμος, όσον αφορά στο παραμικρό, αλλά, κυρίως, όσον αφορά στο γεγονός ότι δίνεις όλη σου τη ζωή για να γίνεις κατανοητός. Και δεν προλαβαίνεις να καταλάβεις. Κι αν καταλάβεις, τότε δεν πρόλαβες να γίνεις κατανοητός. Κι αν πετύχεις και τα δύο, τότε βρίσκεσαι σε ένα μέρος τόσο ιδιαίτερο, από το οποίο κάθε πιθανή θέα πλέον σε σοκάρει. Και δε θα χωρέσεις ποτέ μες στο χρόνο. Και πάντα μόνος σου θα ‘σαι, γιατί εκεί η φωνή σου γυρίζει πίσω ακριβώς όπως έφυγε. Μόνη κι ανεπηρέαστη.

Ροζ: Υπάρχουν δύο βασικά είδη ανθρώπων.

Αυτοί που γραπώνονται από τη θλίψη για το παρελθόν ώστε να έχουν να δώσουν μια πιστευτή δικαιολογία στον εαυτό τους για το γεγονός ότι φοβούμενοι το παρόν, ήδη καταδικάζουν το μέλλον τους.

Κι αυτοί που ζουν. Οι δεύτεροι είναι ροζ ελέφαντες που, πατώντας στο μέλλον τους σαν να ήταν το παρόν, κάνουν φούσκες με το παρελθόν».