Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας: Εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας: Εκδήλωση αφιερωμένη στην  ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού

Με αφορμή την επαναλειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας διοργανώνει αύριο Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, εκδήλωση-αφιέρωμα στο Στρατόπεδο «Παπαφλέσσα» για τα 136 χρόνια λειτουργίας του, παρά τη μεσολάβηση μικρών κενών.

Σε σχετική χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου και ταγματάρχης ΠΖ Χρήστος Κορομηλάς, σημείωσε ότι η αυριανή εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται γύρω από την ιστορία, να ενημερωθούν για τη μακρά πορεία του 9ου Συντάγματος Πεζικού που φιλοξενεί η πόλη από το 1887.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο εκπαιδευτικός, MSc Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Γιώργος Αργυροηλιόπουλος, ενώ η βραδιά θα κλείσει μουσικά υπό την πιανίστρια Σοφία Τσόγκα.

Από την πλευρά του, ο κ. Αργυροηλιόπουλος σημείωσε ότι στην αυριανή εκδήλωση θα απαντηθεί μια σειρά ερωτήσεων γύρω από την ιστορία του 9ου Σ.Π., όπως γιατί συνδέθηκε το στρατόπεδο με την πόλη της Καλαμάτας κάνοντάς το αναπόσπαστο στοιχείο της, πού έδωσε το «παρών» το στρατόπεδο όταν χρειάστηκε η συνδρομή του, και η σημερινή χρήση των κτηρίων του 9ου Συντάγματος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Να σημειωθεί πως θα γίνει παρουσίαση φωτογραφιών και προσωπικών μαρτυριών στρατιωτών του ’30-’40 μέσα από προσωπικά ντοκουμέντα.

Χρ.Μ.