Προώθηση αιτήματος για δημιουργία μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

Προώθηση αιτήματος για δημιουργία μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πεταλίδι

Συνάντηση με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο Μεσσήνης είχαν προς τα τέλη Οκτωβρίου από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας ο πρόεδρος Β. Καψαμπέλης Β. και ο γραμματέας Σ. Δημάκης.

Αφού του ευχήθηκαν για την επανεκλογή του, συζήτησαν την ανάγκη δημιουργίας μόνιμου Πυροσβεστικού Κλιμακίου με έδρα το Πεταλίδι, διότι «ο Νομός Μεσσηνίας είναι πυρόπληκτος, με αυξανόμενα, δύσκολα και απαιτητικά κάθε έτος αστικά και δασικά συμβάντα».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, αφού τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη, τους διαβεβαίωσε ότι και ο ίδιος, όπως και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα συντάσσονται με τις θέσεις της Ένωσης.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε από κοινού να γίνει συνάντηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για το παραπάνω θέμα.

Λίγες μέρες μετά, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, τα μέλη του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Ν. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα οι Β. Καψαμπέλης (πρόεδρος) Σ. Δημάκης (Γραμματέας) και Γ. Μπίτζας (υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων), καθώς και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γ. Αθανασόπουλος, είχαν συνάντηση με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, στο χώρο του Αρχηγείου, προκειμένου να του θέσουν την πρότασή τους.

Μάλιστα, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τον αρχηγό ότι είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας η δημιουργία μόνιμου κλιμακίου και ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα στηρίξει έμπρακτα με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί την πρόταση των πυροσβεστών του Νομού Μεσσηνίας.

Ο αρχηγός, αφού άκουσε με προσοχή και τις δυο πλευρές, είπε ότι τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η πρόταση, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει από την πλευρά του όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το αίτημα.